Mange har denne daglige vanen: Men det ødelegger tennene våre, advarer tannlegen

29/04/2024 17:00

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er ikke så åpenbart som du kanskje tror.

Det er et velkjent faktum at utilstrekkelig børsting eller å spise for mange sukkerholdige snacks er dårlig for helsen til munnen vår.

Men det er noe annet som tannlege Dr. Dante Devoti, basert i New York City, fraråder, da det fører til at tennene våre eroderer raskere og forårsaker flere hulrom.

Den skadelige vanen har å gjøre med måten vi drikker på – og hvor lenge vi gjør det, forklarer MailOnline. Ifølge ekspertene kan det å nippe til en drink hele dagen i stedet for å drikke alt på en gang være mer skadelig enn gunstig når det gjelder tennene våre.

Dr. Dante Devoti forklarer hvorfor dette kan forårsake skade:

"Tannemalje er det hardeste mineraliserte stoffet i kroppen din. Men langvarig eksponering for syrer, spesielt sure væsker, får tennene til å demineralisere, det vil si erodere."

Verste drikke for tennene

Spytt kan bidra til å redusere surheten, men prosessen går ikke så fort når du regelmessig nipper til den samme drikken. Ifølge tannlegen tar det opptil en time å nøytralisere pH-nivåene i munnen til det «beskyttende området».

Soda er den verste synderen i denne forbindelse, og sukkeret fungerer også som en matkilde for skadelige bakterier.

Dr. Devoti, som er assisterende professor i tannmedisin, sa: "Når det er repeterende, langvarige eksponeringer, kan nesten all mat og drikke betraktes som skadelig for tennene," legger han til:

"Gode verdier for munnhygiene går utover børsting og tanntråd, og handler om å gjenkjenne hvordan spise- og drikkevaner, for eksempel hyppig snacking eller nipper til drinker i løpet av dagen, kan ha like stor innvirkning på helsen til tennene våre."

Det er anslått at rundt halvparten av personer i alderen fire til 18 i Storbritannia har noen form for tannerosjon, og rundt 75 prosent av britene har ikke et komplett sett med hvite tenner. I USA har om lag 46 prosent av unge mennesker tegn på tannerosjon.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.