Mann dro på sykehuset med sterke smerter i siden: Legene gjør et utrolig funn

12/09/2017 16:15

Anniken Hauge

Helse
En 64-årig mann dro til legevakten med forferdelige smerter. Da legene så mannens skanningsbilde måtte de operere med det samme.

Det var helt ulidelige smerter den 64-årige mannen fra den amerikanske staten Californien opplevde, da han til slutt måtte krype til korset og dra til legevakten. 

Mannen hadde voldsomme smerter i siden, og klarte ikke å tisse om så livet hans var avhengig av det. 

Legene undersøkte mannen, og da han endelig fikk en CT-skanning, oppdaget legene en enorm blærestein, skriver Daily Mail. 

Blærestein dannes når blæren ikke tømmes helt etter man har vært på toalettet. Hver gang vi går på toalettet for å tisse, får vi ikke alltid tømt blæren helt på grunn av den af den position som afløbet i blæren sidder på.

Derfor vil det nesten alltid være en mengde urin igjen i blæren, og under de rette omstendighetene kan det dannes små krystalliske steiner i blæren. 

I 90 prosent av alle tilfeller rammer sykdommen menn, da menn ikke blir kvitt all urine på grunn av en forstørret  prostata eller en snevring av urinrøret. 

Allikevel var dette et spesielt tilfelle, da den 64-årige pasienten hadde dannet en enorm blærestein på størrelse med et strutseegg. 

Pasienten måtte derfor en tur på operasjnsbordet, hvor legene fjernet den 12 centimeter lange og 9 centimeter brede steinen, som veide 770 gram. 

På røntgenbildene kunne legene se hvor stor blæresteinen var som mannen gjemte på. Foto: New England Medicine

Blæresteinen fylte hele mannens blære. Foto: New England Medicine

Den uheldige pasienten hadde allerede tidligere hatt problemer med blæren på grunn av kreftsykdom.

Det var en vanvittig stor blærestein som legene fjernet. Foto: New England Medicine

Da måtte legene fjerne blæren hans og skape et kunstig organ via mannens tarmer. Den kunstige blæren øker dog risikoen for å danne blærestein, hvilket mannen altså fikk konstatert på sykehuset.

Legene fikk fjernet steinen og måtte bruke en laser til å skyte en mindre blærestein i stykker, som hadde satt seg fast i venstre urinleder. 

Det oppsiktsvekkende inngrepet er beskrevet i New England Journal of Medicine, og pasienten kom seg gjennom operasjonen uten varige mén.

2-årig gutt døde av heroinerstatning - foreldrene er tiltalt for drap