Manns rumpehull falt av etter han hadde sittet for lenge på toalettet med mobilen sin

10/02/2018 14:30

Anniken Hauge

Helse
En yngre mann måtte hasteinnlegges på sykehuset etter rumpehullet hans plutselig hang mellom bena da han reiste seg opp fra toalettet.

Noen ganger nyter man tiden på toalettet litt mer enn man faktisk trenger.

Tidligere tok mange menn med seg avisen eller et magasin, for å kose seg litt ekstra på skåla.

Men med smarttelefonens utbredelse og utallige artikler eller spill tilgjengelig når som helst og hvor som helst, er tiden på toalettet gått opp markant. For en kinesisk mann fikk det dog alvorlige følger, skriver Metro. 

Søndag hadde mannen som ønsker å være anonym sittet over en halvtime med mobilen, og prøvd å 'kvitte seg med alt' da han oppdaget at noe var galt.

Den unge mannen følte at noe ikke var helt som det skulle i bakenden, og derfor fikk han hastverk med å komme seg til sykehuset. Han ble mottatt på The Sixth Affiliated Hospital of Sun Yat-sen University i den kinesiske byen Zhongshan.

Den unge mannen hadde tatt med seg mobilen på do, og prøvd å få gått ordentlig på do i en halvtime. Foto: Shutterstock

Legene som undersøkte mannen oppdaget at mannens rektum hadde falt av kroppen og hang at mandens rektum og hang som en16 centimeter lang klump ut av mannens rumpe.

Tilstanden kalles endetarmsfremfall eller rektalprolaps, hvor deler av endetarmen ikke lengre holdes på plass, men faller frem ut av kroppen når man for eksempel går på do. I dette tilfelle var det svært alvorlig for mannen, som i flere år hadde slitt med den svært tabubelagte lidelsen.

- Pasienten har hatt rektalprolap siden han var fire år gammel, hvor tarmen har hatt mulighet til å trekke seg tilbake av seg selv. Men han har ikke fått behandling for lidelsen,  hvilket med tiden har forverret tilstanden, sier den ansvarlige legen Dr. Su Dan til lokale kinesiske nyhetsmedier.

Lidelsen ses som oftest hos barn eller eldre som har hatt forstoppelse og vanskeligheter med å gå på do, hvilket bryter ned musklene som holder endetramen på plass.

Det er mulig å operere endetarmen på plass, hvilket også var tilfelle for den uheldige kinesiske mannen som måtte kutte av en del av endetarmen.