Mor etterlatt med stort arr på grunn av farlig sykdom: Nå advarer hun mot populær skjønnhetstrend

17/05/2022 09:15

Anniken Hauge

Helse
Foto: Privat
Foto: Privat
I tenårene ble moren grepet av den omdiskuterte skjønnhetstrenden. Men nå må hun betale prisen for det.

Det kan være veldig fristende å være litt ekstra god mot seg selv når vinterens kulde river i kroppen.

Men hvis man ikke har penger til å spandere på seg en sydentur, så må man finne et alternativ.

Men man bør virkelig holde seg unna kunstige solstråler som finnes overalt i form av solariumsentre. Det er i hvert fall rådet fra amerikanske Mallory Lubbock, fra staten Iowa.

Den 26-årige tobarnsmoren har virkelig brent seg ved å benytte kunstig sol i solsenger, skriver hun i et innlegg på Facebook.

- I dag fikk jeg fjernet den første kreftknuten. Nå skal jeg bare få fjernet stingene, få sjekket hele kroppen min, flere rutinebesøk og garantert flere kjedelige legebesøk hvor jeg skal få fjernet hudkreften fra kroppen min.

På grunn av kreften i huden, sitter 26-åringen igjen med et stort arr over munnen. / Foto: Privat

Hun mener at hun i en altfor tidlig alder brukte altfor mye tid i solsenger, og at hun ikke ønsker at andre skal oppleve de samme slitsomme sykehusbesøkene eller stygge arrene hun selv sitter igjen med.

- Fader om ikke 16-årige Mallory tok sol hver dag i to år. Jeg lover at datteren min aldri skal ligge i et solarium mens hun bor under mitt tak, og jeg håper at det jeg går gjennom og hvordan jeg nå ser ut er nok til å skremme henne.

Tobarnsmoren har vært altfor mye i solarium. / Foto: Shutterstock

- Få døtrene deres ut av solsentre. Eller deres 16 år gamle søster. Eller kanskje dere selv må få ræva ut av solsengen. Det er ikke verdt det. Dette drittet lager arr og gjør vondt. Og fra nå av er jeg den moren på stranden med paraply og faktor 100 på kroppen i et tykt lag, skriver Mallory Lubbock i innlegget sitt på Facebook.

Tobarnsmoren får masse støtte og ros for å dele det viktige budskapet, og snakker om en kreftsykdom som også rammer mange nordmenn. Blant de nye krefttilfellene i 2016 var 17.763 tilfeller blant menn, tilsvarende 54 prosent, og 15.064 tilfeller kvinner – 46 prosent. Tall fra 2017 viser at de nye tilfellene av påvist føflekkreft har økt med over 23 prosent hos både kvinner og menn de siste fem årene.