Mor klemmer sønnens sår tross legens advarsel - vent til kameraet zoomer inn på kneet

18/09/2017 13:15

Anniken Hauge

Helse
En amerikansk mor trodde sønnen hennes hadde fått et infisert sår på kneet. I virkeligheten var det mye eklere.

Det er ikke særlig fett å ha et åpent sår på kroppen.

Uansett om det er i øret, på foten eller ved tommelfingeren, så er det alltid en risiko for at det kan bli betennelse i det hvis det ikke blir pleiet riktig.

Men for en amerikansk mor var synet enda mere skremmende, da sønnen Paul Franklin hadde et infisert sår på kneet. Hun bestemte seg derfor å rense det betente såret, hvilket man kan se i en rekonstruksjon i en video på Youtube. Det gikk nemlig ikke som planlagt.

Da hun ville trykke pusset ut av såret på tross av legens advarsel, kom det en sort hard masse ut, hvilket undret Rachael Franklin. 

- Det var en helt hard masse, og jeg trodde først at det var en liten stein som hadde sittet inne i såret. Hva enn det var så kom det ut i en bit. Men da jeg så nærmere, innså jeg at det ikke var en stein. Den hadde virvler, og jeg husker at utbryter, ‘Paul, dette er en snegle’, siger Rachael Franklin i videoen.

Familien hadde tidligere vært på ferie, hvor den særpregede sneglen som normalt lever under vann og går under navnet escucha lana, hadde sneket seg inn i guttens sår. Sønnen hadde så tatt med seg dyret hjem da det hadde satt seg fast i vevet inne i såret.

Da kroppen registrerte den fremmede organismen, begynte immunforsvaret å angripe sneglen og fylle såret med verk. 

- Det var rett og slett for merkelig og helt ubegripelig, men for en gutt i den alderen, synes Paul bare at det var kult, sier moderen leende. 

Videoen er fra programmet 'Monsters Inside Me', som ble vist på Animal Planet første gang i 2015, men som siden er blitt delt flittig på sosiale medier. 

Se den ubehagelige videoen nedenfor.