Mors skremmende bilder av sønnen Oliver går viralt: Tenk deg om, før du kysser en baby

23/09/2016 09:15

Anniken Hauge

Helse
Slik så Oliver ut da han ble rammet av herpesviruset. Foto: Facebook.
Slik så Oliver ut da han ble rammet av herpesviruset. Foto: Facebook.
Britiske Amy Stinton opplevde litt av et mareritt, da sønnen hennes ble smittet med herpes etter et kyss fra en fremmed. Nå advarer hun andre mot å begå samme feilen.

Babyer er så deilige og myke at man lett kan få lyst til å kysse dem, også selv om det ikke er ens eget barn. Men foreldre skal være forsikte med å la andre mennesker komme for tett på babyen deres, spesielt hvis de har et forkjølelsessår ved munnen. 

Den britiske moren, Amy Stinton fra Portsmouth syd i England, forteller i en advarsel på Facebook, hvordan den lille sønnen hennes Oliver ble smittet med herpesvirus, da en fremmed kysset ham. 

Sammen med en mengde ubehagelige bilder som viser hvordan lille Oliver er hoven og rammet av sår over det meste av kroppen, har den ulykkelige moren delt skrekkhistorien sin.

- Det er dette som skjer når babyer har vært i kontakt med et forkjølelsessår. Oliver har nå herpesvirus og vil have det resten av livet. Tenk deg om før du kysser en baby, skriver Amy Stinton på Facebook, hvor advarselen hennes har blitt delt nesten 10.000 gange.

Det har været en hard runde for lille Oliver å komme seg gjennem. Foto: Facebook.

Babyer blir vesentlig hardere rammet når de blir angrepet av herpesvirus. Oliver var innlagt i fire dager på sykehuset og måtte ha drypp.

Forleden dag skrev Amy Stinton at Oliver fortsatt er veldig øm og lei seg, men at han er på bedringens vei.

Oliver hadde sår over det meste av den lille kroppen sin. Foto: Facebook.

Amy Stinton er ikke den første moren som advarer mot at babyer kan bli smittet av herpes, når folk med forkjølelsessår kommer for nære. I 2013 døde en for tidlig født to måneder gammel jente etter hun fikk herpesvirus fra faren sin.  

Ifølge verdens helseorganisasjon, WHO, er herpes mye mer udbredt enn folk tror. Rundt 67 prosent av voksne under 50 år har herpesviruset HSV1, som gir forkjølelsessår ved munnen. Herpesviruset HSV2 som ses ved sår og blemmer på kjønnsorganene, er mindre utbredt.