Nytt studie: Sta mennesker lever lengere

13/12/2017 12:30

Anniken Hauge

Helse
Stahet lønner seg, viser ny forskning.

Stahet og et godt arbeidsliv kan gi deg et lengere liv.

Det er konklusjonen i et nytt studie, som er publisert i tidsskriftet International Psychogeriatrics, skriver Independent

I studiet har forskerne undersøkt både den mentale og den fysiske helsen hos en gruppe eldre italienere mellom 90 og 101 år, og studiet viser at det var mange fellestrekk mellom menneskene som deltok i forskningen. 

Positivitet, stahet og en samvittighetsfull arbeidsmoral var gjennomgående trekk hos alle, og disse trekkene kan ifølge forskerne være nøkkelen til et lengere liv. De eldre menneskene med disse trekkende hadde generelt en bedre mental helse.

Forskerne fra University of California i San Diego og Romas Universitet La Sapienza undersøkte totalt 29 italienere, som alle bodde i avsidesliggende landsbyer sør i Italia.

Deres mentale og fysiske helse ble evaluert gjennom en rekke tester og intervju.

Utover å ha et positivt syn på livet, delte de eldre menneskene 'sta personlighetstrekk', som ifølge forskerne er psykologisk fordelaktige, fordi disse mennesker bekymrer seg mindre om hva andre mennesker tenker om dem. 

Et annet fellestrekk for de eldre menneskene, var at de alle hadde en lidenskap for landsbyer.

- Det har tidligere vært gjort flere studier av eldre mennesker, men de har fokusertpå genetikk snarere enn mental helse eller personlighet, forteller en av forskerne Dilip V. Jeste fra University of California og fortsetter. 

- De viktigste trekkene ved undersøkelsen vår ser ut til å være unike trekk forbundet med bedre mental helse hos eldre som bor på landet, somer positivitet, arbeidsmoral, stahet og sterke relasjoner til familie, religion og tilhørsforhold, tilføyer han. 

Les også: Frederik glemte 0,81 bitcoin på kontoen for tre år siden: Så mye er de verdt i dag