Prøv dette enkle fettforbrenningstipset: Det kan øke kaloriforbrenningen din med 60 % når du går

01/05/2024 22:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Å gå er en skånsom måte å holde deg i form – og hvis du går med et mål om å gå ned i vekt, kan dette tipset hjelpe deg å forbrenne fett raskere.

Du trenger ikke et dyrt treningsmedlemskap for å holde deg i form. I virkeligheten kan noe så enkelt som vanlige turer være alt som skal til. Du kan gå en tur når som helst på dagen helt gratis.

Turgåing bidrar ikke bare til vekttap, men forbedrer også din generelle helse. Det antas å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer og er også gunstig for din mentale helse. Derfor er det utvilsomt en utmerket idé å gå turer regelmessig.

En rask ti minutters spasertur daglig gir en rekke helsemessige fordeler og bidrar til de anbefalte 150 minuttene med trening per uke. Men hvis du ønsker å gå ned i vekt, krever det mer enn det. I dette tilfellet må du forbrenne flere kalorier enn du forbruker.

En spasertur forbrenner omtrent 100 kalorier per mil (ca. 1,6 km), men denne mengden kan økes ved å intensivere turen. En måte å gjøre dette på er å justere gangteknikken.

I følge forskning publisert av Very Well Fit og nevnt i Daily Star, kan rask gange oppoverbakke med en hastighet på 3,5 mph (ca. 5,6 km/t) forbrenne 60 % flere kalorier enn på flat mark. Forskningen viser at en person på rundt 68 kg forbrenner 48 ekstra kalorier per mil.

Videre har American College of Sports Medicine's Resource Manual for Guidelines for Exercise Testing and Prescription vist at hver gang økningsprosenten økes med 1 %, øker kaloriforbrenningen med ca. 12 %.

Dette tilsvarer en ekstra forbrenning på 10 kalorier per mil for en person på rundt 68 kg. Dermed kan en økning på 10 % doble kaloriforbrenningen per mil.

Hvis du har tilgang til en tredemølle, kan du enkelt justere stigningen for å øke kaloriforbrenningen. Hvis ikke, søk etter åser i ditt lokale område for turer.

Selv om det kan være utfordrende å holde en konstant høyde under utendørs turer, kan det være en god idé å velge variert terreng for å opprettholde en høyere puls. I følge Metabolic Equivalent forbrenner det å gå på flate overflater bare 6,6 % færre kalorier per mil.

Hvis du planlegger ruten slik at den inneholder både oppover- og nedoverbakkeelementer, vil du forbrenne flere kalorier enn på flat mark. Det anbefales derfor sterkt å tilpasse ruten på denne måten.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.