Så svaret her er endelig: Bør du skylle før du legger i oppvaskmaskinen?

Debatten har pågått lenge. Skal du skylle kjøkkenservice før du legger det i oppvaskmaskinen?

Noen sier at du bør, da det blir lettere rent. Andre sier det er bra for maskinen å få noe av fettet fra maten.

Men nå har en norsk studie endelig kommet opp med svaret, forteller TV2.

De har startet med å forberede to ganger tre retters identisk mat til identisk tjeneste.

Løksuppe til forrett, lasagne for hovedrett og creme brûlée til dessert.

Siden maten er spist, må servicet legges i oppvaskmaskinen. Du har to identiske vaskemaskiner som kjører på standardprogrammet i to timer. Den samme oppvaskmiddelet har blitt brukt, og servicet er stablet på samme måte.

Etter de to timene ble en ATP-måler brukt, som viser antall mikroorganismer som gjenstår.

Et resultat på under 500 er godkjent.

Maskinen, som skyldte servicet før det kom inn, viser en gaffel 38, et glass 9 og formen på creme brûlée viser 38.

Fullt godkjent.

Maskinen, hvor det ikke har blitt skylt før, tester en tallerken hvor lasagne ble laget i. Ikke overraskende er det noen brente rester.

Resultat: 3026.

En gaffel viser 2338, creme brûlée form viser 2336 og et glass viser hele 10290. Med andre ord, langt over den godkjente.

Så nå er det bevis på at det faktisk er en god ide å skylde service før det kommer inn i maskinen.