Så langt må du gå hver dag for å holde hjertet sunt

09/04/2024 10:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Å gå er sunt, og derfor bør du gjøre det hver dag. Hvis du vil vite hvor langt du må gå, les med her.

I følge retningslinjer fra det amerikanske helse- og aldringsdepartementet, som nylig har blitt støttet av American Heart Association (AHA), bør voksne prøve å få minst 150 minutter moderat fysisk aktivitet per uke.

Selv om 150 minutter med fysisk aktivitet kan høres ut som et ambisiøst mål, sier eksperter at hvis du bryter det ned dag for dag, kan du nå målet ved å gå rundt 20 minutter om dagen.

Realiteten er at færre enn 1 av 4 voksne klarer å oppfylle den anbefalte mengden fysisk aktivitet. Det er også visse grupper, inkludert eldre voksne, kvinner og de i lavere sosioøkonomiske klasser, som har enda mindre sannsynlighet for å nå målet.

Her er hvorfor turgåing er viktig for helsen til hjertet ditt. I tillegg er det også en rekke andre aktiviteter du kan gjennomføre for å forbedre din generelle helse.

Hvor mye bør du gå?

En vitenskapelig studie publisert i AHA-tidsskriftet Circulation understreker at mange mennesker ikke klarer å oppfylle de anbefalte retningslinjene, og at mange lokalsamfunn kanskje ikke engang innser at en daglig spasertur kan forbedre helsen deres.

Forfatterne håper at funnene deres vil gi bedre muligheter til å fokusere samfunnsinnsatsen på fysisk aktivitet på steder der folk trenger det mest.

Forfatterne skrev at selv om det å bringe oppmerksomhet til de lavere nivåene av fysisk aktivitet i visse grupper 'ikke vil adressere de underliggende strukturelle ulikhetene som fortjener oppmerksomhet', er det fortsatt viktig å fremme fysisk aktivitet. Dette gjelder spesielt hos voksne med "både lavt nivå av fysisk aktivitet og dårlig kardiovaskulær helse".

Ekspertene sier at det daglige målet ditt på 20 minutter med trening kan bli delt opp gjennom hele dagen.

"Å gå en rask spasertur bringer deg nærmere målet. Å ta trappene eller parkere litt lenger fra en butikkinngang hjelper deg også mot målet," sier Gerald Jerome, frivillig leder for den vitenskapelige opinionen og forsker og professor ved instituttet i kinesiologi ved Towson University, til Verywell.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.