Så lenge må du stå i planke for å oppnå synlige resultater

15/06/2024 16:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du noen gang prøvd å stå i planken? Da vet du sikkert hvor raskt armene begynner å riste.

Så lenge du gjør det riktig. Ingen øvelse mister sin effektivitet så raskt som planken hvis den gjøres feil. Armene skal være loddrette under skuldrene, og magen og baken skal være spent. Bare på denne måten er planken gyldig som en effektiv øvelse.

Hvor lenge må du planke for å se resultater?

Lytt til kroppen din. Stopp planking når du føler at du ikke lenger kan holde riktig posisjon. Hvis du ikke klarer å holde bekkenet i en rett linje og ryggen begynner å bue, så er det på tide å ta en pause.

Ifølge idrettsforsker Albert Matheny er det viktig å planke daglig. Varigheten av en økt avhenger naturligvis av kondisjonen din og kan variere fra bare 10 sekunder til 1 minutt. Det viktigste er likevel holdningen. Hvis du ikke har en riktig holdning, vil det ikke ha noen effekt på kroppen.

Det må bygges opp

Generelt er retningslinjen at du bør sikte på tre sett med ett minutts varighet hver. Nybegynnere har det selvfølgelig best med kortere sett med flere korte pauser i mellom. Enda kortere økter er effektive for kjernemuskulaturen.

Plank i 10 sekunder, hvil i 5-10 sekunder, gjenta dette tre til seks ganger. Du trener like hardt fordi du spenner musklene like lenge som med en lengre planke. Derfor er det en god måte å gjøre det på hvis du er ny.

Planking i 1 minutt er målet

Ett minutt er derfor den ideelle tidsrammen. Hvis du kan planke lenger, er det selvfølgelig supert det og.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.