Sara advarer mot farlig sykdom: 8 år gammel sønn falt på sykkelen og døde en uke senere

25/01/2018 15:00

Anniken Hauge

Helse
Foto: Gofundme
Foto: Gofundme
Et uheldig fall på sykkelen ble skjebnesvangert for 8-åringen. Nå advarer moren Sara andre mot den vemmelige sykdommen som rammet sønnen hennes.

Barn i alle aldre kan plutselig falle og slå seg.

Men alle foreldre vet også at man som oftest løfter opp barnet igjen, børster av buksene og gir trøst når det av og til går galt og de faller og slår seg.

Men slik var det ikke for åtteåringen Liam Hebard.

Den uheldige gutten slå seg nemlig voldsomt og fikk et blodig sår ved lysken da han falt av sykkelen i den amerikanske staten Oregon, skriver KTLA.com.

Liam Hebard ble kjørt til legevakten hvor de sydde syv sting. Men han klaget forsatt over smerter, på tross av at han hadde fått smertestillende.  

Legene visste ikke hva som var galt, og Liam Hebard måtte derfor fraktes med helikopter til det nærliggende barnesykehuset i Portland.

Etter flere operasjoner kunne legene endelig bekrefte hva som forårsaket guttens smerter.

Inne i den unge guttens kropp var det en kjøttetende bakterie, som raskt var i gerd med å bryte ned muskler og vev i Liams kropp. Bakterien hadde infisert kroppen fra ankelen og helt opp til armhulen.

Liam måtte sys med syv sting, men klaget over smerter etterpå. Foto: Gofundme

Det tok for lang tid før legene fant ut at gutten hadde en kjøttetende bakterie inne i kroppen. Foto: Gofundme

Søndag måtte familien si farvel til sønnen deres for siste gang, som etter bare en uke var forvandlet fra en frisk og rask sønn, til en svekket gutt i en sykehusseng.

- Det var slett ikke et stygt sår. Overhodet ikke. Han skulle bare ha noen få sting, og han tok det på strak arm, forteller Liams mor, Sara Hebard til KTLA. 

Hun oppfordrer alle foreldre til å holde godt øye med barna deres og huske å gi dem masse oppmerksomhet. 

- Jeg vil si at man skal huske å gi masser av klemmer til baran sine, fordi man aldri vet hva som kan skje. Man skal ikke ta det for gitt at det bare er et vanlig uhell, sier Sara Hebard til KTLA.

Siden Liam Hebards død søndag har frivillige startet en innsamling til familien, hvor det på bare fem dager er blitt samlet inn over 80.000 kroner.