Se opp for dette tegnet på hendene: Kan være et tegn på skjult kreft

15/05/2024 21:00

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Blåmerker kan være et faresignal.

En ekspert advarer om å være skeptisk til et vanlig symptom på dødelig kreft. Simon Ridley, direktør for forskning og advokatvirksomhet ved Leukemi UK, fortalte Express.co.uk at blåmerker på hendene kan være et tegn på leukemi.

Leukemi er en type blodkreft som påvirker blodcellene i benmargen, ofte de hvite blodcellene.

Blåmerker kan være et faresignal

Selv om blåmerker kan være lett å skrive av som et slag eller skade, er typen blåmerker som oppstår på grunn av leukemi litt annerledes.

"De kan oppstå på uventede steder eller kan se mer alvorlige ut enn vanlig," sier Simon Ridley.

"Disse blåmerkene er forskjellige fra de typene vi alle får fra tid til annen. De kan vises hos voksne på uvanlige eller uventede steder, for eksempel på hendene. En person med leukemi kan ha flere blåmerker enn hva man normalt ville forvente fra hverdagslige aktiviteter, og uten noen reell forklaring. "

Hvordan er leukemi?

Leukemi starter vanligvis i benmargen og er forårsaket av produksjon av unormale hvite blodlegemer som ikke kan utføre sin vanlige funksjon for å bekjempe infeksjoner.

"De forhindrer benmargen fra å produsere sunne røde blodlegemer og blodplater, som er avgjørende for at kroppen skal fungere normalt," legger han til.

Andre symptomer

I tillegg til blåmerker, kan andre symptomer på leukemi inkluderer tretthet, feber, gjentatte infeksjoner, uforklarlig vekttap og hovne lymfeknuter (kjertler i nakken, armhulen og lysken).

Oppdag symptomer tidlig

"Jo før du merker noen av symptomene, jo raskere kan du få nødvendig behandling og støtte," påpeker Simon.

Det er viktig å være oppmerksom på disse tegnene og kontakte legen din dersom du opplever symptomer. Tidlig oppdagelse og behandling kan være avgjørende for utfallet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.