Servitør vil tvinge mor til å betale for mat hun ikke skal ha: 4-årig datter etterlater ham lamslått

29/09/2016 13:45

Anniken Hauge

Helse
-Jeg skal ikke ha noe, sa Laura etter hun hadde bestilt mat til barna sine. Servitøren ville at hun skulle betale for en barnemeny til seg selv, men så åpnet datteren hennes munnen.

Laura Keating har gastroparese. En sykdom som betyr at hun blir voldsomt dårlig hvis hun spiser fats føde.

Derfor inntar hun det meste av næring gjennom en sonde, bruker mye tid hos legen og får hjelp av en sykepleier i hjemmet.

Døtrene hennes er selvsagt klar over at moren kjemper med denne sykdommen, men Laura ble allikevel svært overrasket over at 4-åringen hennes var klar til å forsvare henne, da hun ble møtt av manglende forståelse på en restaurant. Det skriver hun i et innlegg på The Mighty.

Selv om moren og mannen hennes har prøvd å skjerme jentene fra sykdommen, får de allikevel ofte hjerteskjærende spørsmål som ”Skal mamma snart opp i himmelen?”.

Å gå på restaurant kan være alt annet enn en fornøyelse for Laura Keating. Det er alltid pinlig å bestille når man selv ikke skal ha noe.

- Hva skal jeg si når servitøren spør meg hva jeg skal ha? Når jeg sier ”ingenting til meg” skal jeg da forklare at jeg ikke kan spise eller bare la det ligge? Blir servitøren sur for at jeg tar opp en plass på restauranten uten å kjøpe noe?, skriver hun i innlegget.

I dette tilfellet hadde hun dratt på restaurant med døtrene og hadde valgt å bare si at hun ikke skulle ha noe. Servitøren sa at hun måtte snakke med sjefen på restauranten. Fordi det var underholdning på stedet, ville han kreve at hun skulle betale for noe.

Sjefen kom bort til bordet. Han sa at han ville at Laura Keating skulle betale for en ekstra barnemeny. Hun prøvde å forklare at hun ikke skulle ha noe mat, og at hun var på restauranten for å være sammen med barna sine. Sjefen svarte at hun kunne velge om hun ville spise maten eller ikke. Laura Keating skulle betale.

- Min fireårig datter snudde seg plutselig mot sjefen og sa: ”Jeg tror ikke du forstår. Mamma har gastroparese. Hun kan ikke spise eller drikke noe, for det gjør henne dårlig. Hun har en sonde rett under blusen, hvor TPN (næringsholdig væske, red.) kommer inn. TPN er maten hennes. Hvis hun spiser mat må hun kanskje på sykehuset igjen. Det vil jeg virkelig ikke, skriver Laura Keating.

Fireåringen etterlot den voksne restaurantsjefen helt målløs. 

- Datteren vår var så stolt av seg selv den dagen. Det gikk opp for oss at hun gjerne ville hjelpe meg på den måten hun kunne. Og gjett? Hun gjorde det det! Jeg ble ikke trukket for en barnemeny, og sjefen kom aldri tilbake til bordet vårt eller hadde øyenkontakt med oss, forteller den stolte moren.

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.