Sju måneder gammel baby døde i sengen sin - nå vil moren advare andre

08/07/2017 20:15

Ida Veiden Brakstad

Helse
Foto: Jordan DeRosier / Privat
Foto: Jordan DeRosier / Privat
Da rykter om at feilslåtte vaksiner var årsaken til sønnens død begyndte å florere, følte den sønderknuste moren at hun måtte fortelle sannheten.

Den tredje juli ble enhver mors største mareridt virkelighet for Jordan DeRosier. Hun mistet sønnen sin bare sju måneder gamle sønn, Sloan. 

Det skriver Goodhousekeeping.com

Den sønderknuste moren hadde bestemt seg for å ikke dele årsaken til Sloans bortgang med offentligheten. I Facebook-oppslaget sitt skriver hun:

– Jeg hadde ikke lyst til å dele detaljene rundt hans død på grunn av skyldfølelse og frykt for å bli dømt av andre. Men nå vil jeg ikke tillate at noen plasserer skylden det gale sted,  lyder det fra Jordan DeRosier, som er bosatt i Washington.

Da historier om at Sloans død skyldtes vaksiner begyndte å spre seg, følte Jordan DeRosier at hun måtte fortelle sannheten. Også for å advare andre foreldre. 

Facebook-oppslaget har blitt delt mer enn 11.000 ganger.

Som en normal kveld

I liket som alle andre kvelder ble Sloan lagt i sengen sin med et teppe som oldemoren hans hadde laget, pluss ennå et teppe som han hadde hatt siden han ble født. 

Sloan viklet seg så inn i teppene. 

Jordens DeRosier håper nå at hennes budskap kan nå ut til andre foreldre:

– La vær med å legge deres babyer i seng med tepper. Han var sju måneder gammel. Fordi han kunne krabbe, klatre og stå oppreist selv trodde jeg at han ville ha det fint med et teppe, skriver hun i Facebook-oppslaget sitt. 

– Dette er et ansikt fyllt med enorm sorg, et ansikt av savn, hjertesorg og SKYLDFØLELSE. Jeg vil ALDRI stoppe med å føle meg ansvarlig, skriver Jordan DeRosier.

Rydd babyenes senger

Rachel Rothman, som er sjefteknolog på Good Housekeeping Institute, forklarer at det ikke bør være noenting i babyen din sin seng bortsett fra en madrass og et laken som passer til sengens størrelse. 

– Myke gjenstander, løst sengetøy eller andre ting som kan forårsake at babyen blir klemt fast, kvalt eller mister pusten skal ikke være i babyens soveområde. Det gjelder også puter, tepper og leker.

Både Rothman og DeRosiers advarsler avspeiler AAP's anbefalinger. De foreslår å gjøre følgende for å skape et sikkert søvnmiljø for babyer:

1. Legg babyen din på ryggen på en fast madrass, f.eks. en krybbe eller en vugge.

2. Unngå bruk av myke puter, tepper og myke leker. 

3. Del soveværelse med foreldrene, men ikke det samme liggeunderlag, helst fram til barnet fyller ett år. 

4. Sov i samme rom. Det reduserer risikoen for krybbedød med så mye som 50%.

5. Unngå å eksponere babyen for røyking, alkohol og andre ulovlige stoffer.

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.