Slik blir du kvitt den tykke magen

26/02/2017 15:00

Anniken Hauge

Helse
Mavefedtet er genstridigt, men der findes en løsning.
Mavefedtet er genstridigt, men der findes en løsning.
Fett på magen kan være tøft å bli kvitt, men med noen små justeringer kan enkelt minimere, så jeansen blir mer behagelig å ha på.

Hvis du er typen som sliter med at fettet setter seg på magen, så kjenner du scenarioet: De nyvaskede jeansene er stramme å dra opp over lårene, men det blir en enda større kamp når knappen skal igjen. 

Du er nødt til å presse den slappen huden til side og strekke deg i alle mulige retninger, før det endelig lykkes å lukke buksene. 

Hvis bulkene på magen har blitt litt for dominerende i det siste, er det kanskje på tide å finne ut hvordan man skal komme det til livs. Det er en god grunn til å gjøre noe med problemet, for magefett kan være farlig for helsen. Det setter seg rundt organene og kan lede til ubehagelige livsstilsykdommer. 

Den gode nyheten er at det ikke er så vanskelig å bli kvitt kjærlighetshåndtakene. Med litt viljestyrke kan du fint få bukt med fettet. Det skriver Søndagsavisen

Med tre enkle trinn vil du raskt merke og se forskjellen: 

1) Spis ofte
Ved å spise hver tredje time holder du blodsukkeret ditt stabilt. Hvis du sulter deg, gjemmer kroppen din på fettet ved å sette ned forbrenningen, og samtidig produserer du stresshomoner som gjør at fettet blir lagret på magen. Ved å spise hver tredje time kan du redusere mengden stresshormon kortisol markant på få uker. Spis godt med protein og grove karbohydrater fremfor raske hvite karbohydrater. 

2) Slapp av og sov godt
Daglig meditasjon, avslappende hobbyer, godt med hygge i hverdagen og en god natts søvn er med til å senke stresshormonene i kroppen din, så fettet på magen blir redusert. Dårlig søvn er lik flere stresshormoner og raskere aldring. 

3) Kondisjonstrening
Kondisjonstrening sammen  med hyppig spisning og god søvn er med til å senke nivået av kortisol i kroppen. 30 minutters pulstrening tre-fire gange i uken vil gjøre en markent forskjell for deg. Det kan for eksempel være svømming, sykling, løp, dans eller rask gange. 

Mer skal ikke til. Lykke til.