Smart hud-triks: Slik sjekker du på 3 sekunder om du har drukket nok vann

14/07/2021 10:00

Emma Sletta

Helse
Det er en enkel og effektiv måte å se om du har drukket nok vann.

Hvis du er en av dem som er i form og sunn og har et normalt aktivitetsnivå, er anbefalingen at du drikker 1 1/2 liter vann per dag. 2 liter er også ok og ingen blir skadet ved å drikke 3-4 liter, men da bør du ikke drikke lenger. Med mindre du er veldig fysisk aktiv og svetter utenom det vanlige.

Det sier overlege Lotte Usinger.

Det kan være vanskelig å få nok vann om bord, selv om de fleste er godt klar over at det er en god idé. Spesielt når det er varmt, er det viktig å huske å drikke vann.

Hvis du er usikker på om du har drukket nok eller lider av væskemangel, har Dr Karan Rangarajan fra det britiske helsesystemet laget en video på sosiale medier TikTok der han deler et triks for å undersøke.

Det skriver The Mirror

Det er en anerkjent teknikk kjent som Turgor-testen, forklarer Karan Rangarajan.

Sånn gjør du

Det er et veldig enkelt triks. Alt du trenger å gjøre er å klemme huden på hånden og se hvor lang tid det tar før huden faller tilbake på plass.

"Jo mer hydrert du er, jo mer elastisk blir huden din, og den vil falle tilbake umiddelbart etter at du klemmer," forklarer han i videoen på TikTok, som du kan se nedenfor. Dette betyr at hvis hudfolden sakte minker igjen, er det en god ide å drikke litt mer vann.

Videoen dukket opp på TikTok 29. juni, og den har allerede blitt sett over ellve millioner ganger, og har fått mer enn 1 million likes.

 

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.