Søvnekspert avslører deilig frukt du bør spise før du legger deg for å sovne raskere

21/05/2024 22:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dårlig søvn kan føre til en rekke helseproblemer, men når du ikke får sove, blir det enda vanskeligere å få god søvn. Heldigvis har en ekspert delt en deilig matbit du kan spise hvis du har problemer med å sovne.

Hvis du har problemer med å sovne, kan du bli veldig frustrert over det – noe som ironisk nok gjør det enda vanskeligere å sovne.

Eksperter har forklart at utilstrekkelig søvn kan føre til en rekke helseproblemer og også redusere fysisk og mental ytelse i løpet av dagen. Og det er uten å nevne de negative effektene på humøret når du føler deg sliten.

Men det er faktisk en veldig spesiell frukt du kan spise før du legger deg som vil få deg til å føle deg mye bedre når du våkner om morgenen.

Ekspertene hos BedKingdom har forklart hvorfor kiwi er en fin måte å slappe av før sengetid. De har også detaljert hvordan denne frukten kan få deg til å føle deg bedre på lang sikt.

"Kiwi har vært en del av mange menneskers sengetidsrutiner i mange år, og vitenskapen støtter kiwiens verdi som et hjelpemiddel for å sove," sa BedKingdom ifølge Mirror.

"Studier har vist at kiwi kan forbedre søvnkvalitet, søvntider og søvneffektivitet etter en måneds regelmessig inntak av kiwi før sengetid. Frukten inneholder høye mengder serotonin og antioksidanter samt vitaminer som folat og vitamin B. Dette kan hjelpe behandle søvnforstyrrelser samt hjelp til å tilbakestille søvnplanen din."

I tillegg anbefaler ekspertene at du ikke inntar koffein for sent, da det 'kan ta opptil 10 timer før det går helt ut av blodet', og derfor kan det forstyrre søvnen. Og hvis du trener om kvelden, kan det være på tide å endre rutinen, ettersom studier har funnet ut at morgenen er den beste tiden å trene på.

"En studie fra 2015 av Yamanaka et al. fant at intens trening før sengetid forstyrrer kroppens naturlige rytme og gjør det vanskeligere å sovne. Dette gjør det også vanskeligere å holde seg til en søvnplan, samt reduserer kvaliteten på søvnen som oppnås etter intens trening før sengetid», står det.

"Denne studien fant også at REM-søvn ble redusert med 10,5 % hos personer som utførte intensiv trening før sengetid. REM-søvn er viktig fordi det er tiden når hjernen din konsoliderer minnene dine, forplikter ting lært i løpet av dagen for langtidshukommelsen, og er tiden da du drømmer mest levende."

"Den samme studien oppdaget at søvnkvaliteten ble forbedret når den intense treningen ble utført om morgenen. Derfor er det best å unngå intens trening før sengetid, og ideelt sett flytte den til tidligere på dagen for å imøtekomme den beste søvnkvaliteten og tillate den beste søvnplan."

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.