Studie viser: Regelmessige morgenbrød kan forlenge livet ditt med flere år

13/06/2022 08:29

Emma Sletta

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Forskning viser at menn som regelmessig får morgenbrød kan leve lenger.

Studien – publisert i tidsskriftet Age and Ageing – ble utført av et team av forskere som spurte 1800 middelaldrende og eldre menn i Belgia om hvor ofte de fikk morgendeteksjon.

Forskerne fant at de som fikk morgendeteksjon hadde 22 prosent lavere risiko for å dø av det som kalles de store drapsmennene, inkludert slag.

Det ble forklart av det faktum at ereksjonene ofte betyr at sirkulasjonen er i orden.

– Erektil dysfunksjon og sjeldne morgendeteksjoner er forbundet med økt dødelighet, sier Leen Antonio, ledende forsker i endokrinologi og professor ved Katholieke Universiteit Leuven i Belgia.

Hans uttalelse er støttet av Geoff Hackett, tidligere president for British Society for Sexual Medicine.

– Tapet av morgendeteksjoner er et tegn på at arteriene dine ikke fungerer som de skal, sier han til The Sun.

– Det betyr at du har en betydelig risiko for å få hjerteinfarkt eller hjerneslag innen tre til fem år. Dette gjelder også sølibat, enslige menn – ikke bare de som har en partner.

Opptil fem ereksjoner

Hvis du lurer på hva som forårsaker nattlige ereksjoner, oppstår de under REM-søvn - i fasen der vi drømmer.

Årsaken til at du våkner med morgendeteksjon kan være relatert til det faktum at du ofte våkner etter å ha kommet ut av REM-søvn.

I løpet av natten kan menn imidlertid få så mange som fem ereksjoner, som kan vare mellom 20 og 30 minutter, med flere søvnsykluser.

Men siden det ikke skjer med alle, har flere og flere selskaper begynt å selge Viagra, inkludert Boots, for å hjelpe til med å håndtere krisen i levekostnadene.

Beslutningen blir hyllet av flere eksperter som sier det bidrar til å gi billigere over-the-counter alternativer for menn.