Sykle eller gå: Hva er egentlig mer effektivt?

22/02/2024 14:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hva er mest effektivt?

For de som streber etter å forbedre helsen gjennom fysisk aktivitet, oppstår ofte spørsmålet om sykling eller gåing er å foretrekke.

Forskning viser at både sykling og gange har sine fordeler, men effektene kan variere avhengig av kjønn. Dette skriver den tyske chip.de.

Studier har vist at regelmessig sykling bidrar til lavere kroppsvekt, redusert midjestørrelse og redusert kroppsfett hos både menn og kvinner. De som syklet mer enn 1,5 time per uke viste disse positive helseeffektene.

Når det gjelder turgåing, ser imidlertid resultatene ut til å variere mellom kjønnene. Kvinner som rapporterte å gå mer enn 2,5 timer i uken så lignende fordeler som syklistene, mens menn ikke viste de samme positive resultatene fra å gå.

Dette tyder på at menn og kvinner som sikter på vekttap bør vurdere ulike typer fysisk aktivitet for optimal effekt.

Forskerne bak disse studiene har ennå ikke klart å presentere en klar forklaring på hvorfor gange og sykling påvirker menn og kvinner ulikt.

Avslutningsvis gir både sykling og gange betydelige helsegevinster, men valget mellom de to må kanskje skreddersys til den enkeltes kjønn og spesifikke helsemål.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.