Tannpussing gikk helt galt: Hastet til sykehus

22/10/2020 14:48

Emma Sletta

Helse
En mann opplevde hvordan ting kan gå veldig galt hvis du ikke er forsiktig med tannbørsten.

En blodig tannbørste måtte fjernes fra en manns mage etter at han svelget den da han prøvde å rense halsen med tannbørsten.

Legene fjernet en 19cm lang tannbørste innen 24 timer da de fryktet at det kunne være dødelig å la den stå i magen lenger.

Pasienten, som er 39 år gammel og hvis navn har blitt holdt tilbake, børstet tennene 15.

Han skyndte seg til en nærliggende helseklinikk, som raskt henviste ham til et sykehus mer enn 100 km unna.

En røntgen og ytterligere tester var ikke i stand til å plassere tannbørsten i mannens nakke, noe som førte til at legene konkluderte med at det var i magen.

Med en mindre operasjon utført kort tid etterpå, ble børsten fjernet. Mannen ble innlagt på sykehus mens han kom seg etter operasjonen og ble utskrevet noen dager senere.

Ble opereret morgenen etter

Dr Bomni Tayeng, en senior kirurg ved Bakin Pertin General Hospital, sykehuset som pasienten ble henvist til, sa: "Pasienten ble tatt til et privat sykehus i Pasgihat hvorfra han ble henvist til sykehuset vårt."

"ONH kirurgen på sykehuset vårt undersøkte pasienten og planla å utføre en spiserøret kopi. Jeg undersøkte pasienten rundt 18.00.

"En spiserøret kopi ble utført om morgenen den 16 september, da ingen tannbørste ble funnet i spiserøret, som er røret som forbinder halsen (halsen) til magen."

"Det betydde at tannbørsten hadde kommet ned i magen."

Følte ingen smerte

Dr Tayeng la til at pasienten ikke følte smerte etter å ha svelget tannbørsten, og opplevde bare et mindre ubehag i den øvre delen av magen.

Han la til: "Siden tannbørsten ikke bare ble oppdaget på røntgenbildet, bestemte jeg meg for å utføre en utforskende laparotomi mens patentet ble satt i full anestesi."

"Børsten kunne lett føles i magen og ble fjernet gjennom et lite snitt. Denne prosedyren tok bare ca 30 minutter."

"Den neste, begynte han å være i stand til å inn ta orale væsker, og hadde en hendelse-fri utvinning. Han ble dimittert 21.