Tar du en lur? Kan få konsekvenser for helsen din

12/05/2024 07:00

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Les videre for å lære mer om effekten av en lur.

Luren, elsket av genier og statsoverhoder gjennom historien som Leonardo da Vinci og Winston Churchill, er mer enn bare en enkel tabbe.

Det viser seg at litt hvile midt på dagen kan gjøre underverker for helsen din - hvis det gjøres riktig.

Det skriver Newsweek.

Dr. Chelsie Rohrscheib, en ekspert på søvn og nevrovitenskap, har delt noen innsikter:

– Folk som sover godt om natten kan få mye ut av å ta en liten lur på dagtid. De kan gi bedre hjerte- og hjernefunksjon og kan til og med gjøre at du lever lenger, forklarer hun.

Det er verdt å merke seg at det er nettopp korte lurer, det vil si ca. 10-20 minutter, som har god effekt. Disse små hvilene kan senke stressnivået, forbedre immunforsvaret og gjøre det lettere å håndtere dagens utfordringer.

Hvis du derimot er en fan av de lengre lurene, bør du sterkt revurdere denne vanen. Dr. Raj Dasgupta fra Sleep Advisor advarer om konsekvensene av lange lurer.

Å ta en lur for lenge eller sove for sent på dagen kan påvirke nattesøvnen og kan dermed bidra negativt til flere helseproblemer.

Lange ettermiddagslur kan faktisk også være et tegn på underliggende helseproblemer, spesielt hvis det skjer ofte, da en voksen som sover godt om natten, ikke burde ha behov for en lur.

I motsetning til voksne, trenger barn faktisk å sove noen gode lur for å vokse og for at hjernen deres skal utvikle seg som den skal.

Så neste gang du vurderer en middagslur, bør du vurdere lengden og tidspunktet for luren din. En kort lur til rett tid kan gjøre en stor forskjell for dagen og helsen din.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.