To enkle og bedre øvelser for å senke blodtrykket

09/05/2024 10:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Enkle styrketreningsøvelser er blant de beste måtene å senke blodtrykket på.

I en studie som er publisert i British Journal of Sports Medicine studerte han ikke mindre enn 16 000 deltakere med mål om å finne ut hvilke øvelser som best reduserer blodtrykket.

Han konkluderte med at alle daglige øvelser bidrar til dette, men noen er bedre enn andre. Dette gjelder blant annet øvelser som wall squats, som også er kjent som 'stolen'.

Å lage planken på gulvet er også en god løsning som har mye større effekt på det endelige resultatet.

"De øker muskelspenningen når de holdes i to minutter. Det forårsaker deretter et plutselig rush av blod når du slapper av. Det øker blodstrømmen, men du må huske å puste," sa studieforfatter Jamie O'Driscoll ved Christ Church University i Canterbury til BBC.

Dr. O'Driscoll anbefaler derfor å utføre to minutter med veggknebøy eller å holde planken fire ganger i to minutter. Han har forklart at man må ta en pause på to minutter mellom hvert forsøk. Videre ble det sagt at man skulle gjøre dette minst tre ganger i uken.

Generelt anbefales det at en voksen utfører minst 150 minutter med moderat intensiv aktivitet per uke. Synes du det er vanskelig å finne tid til dette, så kan 75 minutter med intens aktivitet og styrketrening to ganger i uken også gjøre det.

Trenger ikke være vanskelig

Denne studien har også gjort det klart at det å senke blodtrykket ikke nødvendigvis trenger å være vanskelig eller tidkrevende. På den annen side er det mulig å oppnå svært gode resultater med noen helt grunnleggende øvelser.

Hvis du har et ønske om å senke blodtrykket, vet du nå hvordan du skal gå frem. I alle fall er det verdt å starte med å gjøre dette. Hvis du ikke føler at det er positiv fremgang, bør du kontakte legen din.

Dette er selvfølgelig fordi det kan være mange årsaker til at blodtrykket ditt er for høyt. Hvis det ikke hjelper å gjøre slike øvelser, er det lurt å oppsøke lege. Det kan være behov for å gjennomføre flere undersøkelser eller prøver.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.