Tre tegn på føttene: Dette bør du være oppmerksom på

11/05/2024 20:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Følelser og symptomer som vises på føttene kan ofte ignoreres, men de kan faktisk avsløre viktige tegn på alvorlige helsetilstander.

Når det kommer til uvanlige opplevelser i føttene, som kanskje ikke er noe du vanligvis tenker på, kan de faktisk fortelle deg mye om helsen din.

Vi kan lære mye om vårt velvære fra føttene våre, hvis vi vet hva vi skal ta hensyn til.

I følge LadBIBLE er det spesielt tre ting å observere.

Den første er uforklarlige smerter i føttene. Du har kanskje hvilt føttene hele helgen, men føler likevel at du nettopp har løpt et maraton i det steinete terrenget.

For det andre bør du være på vakt om føttene har sår som ikke ser ut til å gro ordentlig.

Til slutt bør du holde øye med hard hud som stikker ut av føttene.

Hvis du legger merke til de ovennevnte tegnene, kan det være en indikasjon på at noe kan være galt, men trenger nødvendigvis ikke å være det.

Dette kan nemlig indikere forhøyede kolesterolnivåer, og ifølge Medicover Hospitals skyldes nevnte fotsmerter en opphopning av kolesterol som til slutt blokkerer blodårene. Det er denne blokkeringen som forårsaker smerten.

Forhøyet kolesterol er ikke en sykdom i seg selv, men det er en tilstand som kan føre til innsnevring av arteriene og øke risikoen for blodpropp.

Forhøyede kolesterolnivåer kan i siste instans føre til alvorlige livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdommer.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.