Ung kvinne fikk konstatert livstruende sykdom: Advarer nå andre mot farlig symptom etter sex

14/02/2018 16:00

Anniken Hauge

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 29 år gammel mor ble avvist flere ganger av sin egen lege før hun fant den virkelge årsaken bak skremmende symptom.

Det skal være en fin opplevelse å ha sex. 

Uansett om man er gift, kjærester, har et one night stand eller noe annet, så er det altavgjørende at man føler seg veltilpass og ikke har noen smerter.

Men slik var det ikke for 29-åringen Maxine Smith, frisør og mor til to, som fant ut at smertene hun hadde etter sex var et tegn på en langt farligere sykdom, skriver The Sun. 

Den unge kvinnen opplevde gjentatte ganger å blø fra underlivet etter sex, og legen hennes sa at det ikke var noe farlig og forklarte at det skyldtes kvinnens spiral.

Men da Maxine Smith flyttet i starten av året og dermed fikk ny lege, ble symptomene hennes tatt på alvor, og det med god grunn. 

Det viste seg at 29-åringen led av livmorhalskreft, og der var alvorlig risiko for at kreften ville spre seg til lymfeknutene hennes.

- I forrige uke fikk jeg beskjed om at jeg har livmorhalskreft. Hver gang jeg gikk til legen fikk jeg beskjed om at jeg blødde etter sex på grunn av prevensjonen jeg brukte. Nå kjemper jeg for livet mitt, skriver Maxine Smith på Facebook.

Den nye legen hennes fortalte hennes også at hun sannsynligvis ikke ville kunne få flere barn, ettersom hun måtte gjennomgå en hysterektomi, hvor livmoren fjernes helt.

Hun håper nå at hun derfor kan advare andre kvinner ved å fortelle sin historie:

- Vær så snill og se godt etter tegn på blødning etter sex, ubehag under sex og smerter i korsryggen. Jeg skriver det bare så jeg kanskje kan redde noen andres liv, før det er for sent. Hvis du føler at noe er galt, så spør etter en kvinnelig lege og lytt til magefølelen din, skriver Maxine Smith.  

For fem dager siden kunne Maxine Smith heldigvis puste lettet ut. Kreften havde ikke spredt seg, og legene er positive til fremtiden ettersom de oppdaget sykdommen i tide. 

I Norge får cirka 350 kvinner konstatert livmorhalskreft hvert år. 

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.