Vaginaen din kan bleke trusene dine, men du skal ikke bekymre deg - det er et godt tegn

Hvis du opplever at trusene dine endrer farve, så skal du ikke være bekymret. Det er faktiskt en bra ting.

Hvis du oppdager en blek flekk i trusene dine, er bare å være glad. Det er nemlig en hilsen fra underlivet om at alt er som det skal.

Hvis trusene dine plutselig har skiftet litt farge, er det ikke et tegn på at det er noe i veien med underlivet, eller at du har blitt smittet med en kjønnssykdom. Det betyr helt enkelt at skjeden din er frisk og rask.

Et bleker område i underbuksene er nemlig et tegn på at pH-balansen i underlivet er optimal, skriver Mirror

Skalaen for pH-verdier går fra 0 til 14. En sunn skjede har en pH-verdi på mellpm 3,8 og 4,5. 

Hvis et produkt er surt og inneholder syre, så har det en pH-verdi på mellem 1 og 6. Vann er nøytralt og har en pH-verdi på 7. I den motsatte enden av skalaen finner vi de basiske verdiene, som går fra 8 og oppover.

Les også

Disse 6 matvarene bør du spise hvis du vil ha en sunn og frisk vagina

Et sunt underliv ligger altså i den syreholdige enden av skalaen, og det er nettopp denne syren som gir den bleke fargen i trusene dine. Så selv om det kan virke skummelt at utfloden din nærmest etser vekk fargen i trusene dine, så er det bare en god ting.

Det er ikke noe alarmerende ved bleke truser - det er bare kroppen din som fungerer som den skal.

En sunt underliv ligger i den syreholdige enden av pH-skalaen. Foto: Shuttertock

Det er den naturlig forekommende melkesyrebakterie Lactobacillus acidophilus, som sørger for å holde pH-verdien i underlivet sunt. Det er syren i utfloden din som beskytter mot sopp og andre sykdommer nedentil.

Hvis pH-balansen ikke er optimal, kan det bety at underlivet er mer mottakelige for kjønnsykdommer - og DERFOR skal du altså juble når du ser en bleker flekk i de mørke trusene dine. Det betyr at pH-verdien er perfekt.

- Vaginaen er skapt til å rense seg selv med naturlig utflod. Skjeden inneholder gode bakterier som er der for å beskytte den. Hvis disse bakteriene blir forstyrret, kan det føre til soppinfeksjoner eller betennelse, sier gynekolog Vanessa MacKay til Mirror. 

Les også

Lege med overraskende melding: Kvinners underliv SKAL lukte

Hun tilføyer at det kan føles ubehagelig og vått, men det er bare et godt tegn – så lenge det ikke har en merkelig farge eller sterk lukt. 

De gode bakterier i skjeden som holder underlivet sunt, kan blant annet blir forstyrret av for hyppig vasking nedentil og bruk av sterk såpe.

Kvinne bruker saft fra egen vagina som parfyme for å tiltrekke menn - og det virker