Var du klar over det? Derfor bør du alltid trene på kvelden

11/05/2024 14:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Visste du det?

Hvis du fortsatt leter etter den ideelle tiden på dagen for treningsøkten, kan en ny studie fra University of Sydney gi svaret.

Studien, som inkluderte 30 000 deltakere over en periode på åtte år, avslørte at trening sent på dagen – nærmere bestemt mellom 18.00 og 12.00 – gir de største helsegevinstene.

Deltakerne i studien, som hovedsakelig var overvektige, hadde på seg måleapparater som registrerte deres fysiske aktivitet daglig.

Resultatene viste at de som drev med moderat til kraftig fysisk aktivitet i løpet av denne tiden og opplevde økt hjertefrekvens og kortpustethet hadde den laveste risikoen for tidlig død og hjerte- og karrelaterte sykdommer:

"Vi skilte ikke mellom type aktivitet. Det kan være alt fra rask gåtur eller trappegang til løping, tungt fysisk arbeid eller intens rengjøring", forklarer Matthew Ahmandi, forsker ved Charles Perkins Center ved University of Sydney, i en pressemelding.

Studien påpeker også at selv korte aktivitetsintervaller på opptil tre minutter med moderat til høy intensitet i løpet av denne tiden kan gi betydelige helsegevinster.

Angelo Sabag, en annen forsker, understreker viktigheten av planlagt fysisk aktivitet for å motvirke helserisiko:

"Denne studien indikerer at de som planlegger sin daglige fysiske aktivitet har en bedre sjanse til å redusere disse helserisikoene."

Så neste gang du tenker på å hoppe over kveldstreningen til fordel for en tidlig morgenøkt, lønner det seg å tenke deg om to ganger. Kveldstimene kan være den mest effektive tiden på dagen for ikke bare å forbedre din fysiske ytelse, men også for å forlenge livet ditt.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.