Viral video avskyr treningsfans: Slik lages proteinpulver

29/02/2024 18:00

Sofie

Helse
Foto: Milan Ilic Photographer/Shutterstock
Foto: Milan Ilic Photographer/Shutterstock
Hvis du liker å ta en proteinshake etter en tur på treningsstudioet, bør du vurdere om du vil se videoen.

Treningsentusiaster over hele verden fikk en uventet overraskelse denne uken da en TikTok-video som avslører en uvanlig metode for å lage proteinpulver gikk viralt og fikk over 20 millioner visninger på bare tre dager.

Videoen viser en prosess som involverer levende ormer på et transportbånd, som deretter mates inn i en maskin, antagelig for å tilberedes før de tørkes, males og gjøres om til pulveret mange kjenner som en vesentlig del av treningsrutinen deres.

Denne avsløringen har forårsaket en bølge av avsky blant seerne, mange av dem har aldri vurdert opprinnelsen til proteinpulveret deres.

"Ja, du hørte det riktig, ormer," sier videoens forteller, og lar mange revurdere innholdet i tilleggsskapene deres.

Ormer er kanskje ikke det første man tenker på som en ingrediens i proteinshakes, men insektproteinpulver – laget av melorm, gresshopper og andre insekter – har blitt rost for sine helsemessige fordeler og bærekraft.

Disse små krypene er ikke bare effektive til å omdanne organisk avfall til næringsrikt protein, men de er også lett fordøyelige og rike på essensielle aminosyrer, noe som gjør dem til en attraktiv proteinkilde for de med fordøyelsesproblemer eller de som leter etter et bærekraftig alternativ.

Til tross for de ernæringsmessige fordelene, var reaksjonen på sosiale medier blandet, med noen brukere som uttrykte sin forferdelse.

"Takk. Jeg rører aldri proteinpulver igjen," skrev en bruker, mens en annen spurte vantro: "Vær så snill og si meg at dette ikke er ekte, jeg drakk akkurat den siste slurk av proteinshaken min," etterfulgt av en gråtende emoji.

En tredje bruker var imidlertid ubekymret: "proteinpulveret mitt smaker som sjokolade idc whats in it".

Ormebasert proteinpulver representerer en økende interesse for alternative proteinkilder som både kan møte den globale etterspørselen etter protein og adressere miljøhensyn knyttet til tradisjonell husdyrproduksjon.

Mens ideen om å konsumere insektbasert protein kan virke fremmed for noen, er det en praksis som har vært en del av kostholdet til mange kulturer rundt om i verden i århundrer.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.