Visste du? Derfor bør du alltid trene på kvelden

27/04/2024 07:00

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Visste du?

Hvis du fortsatt leter etter den perfekte tiden på dagen å trene på, kan en ny studie fra University of Sydney ha svaret for deg.

Forskningen, som strakte seg over åtte år og involverte 30 000 mennesker, avslørte at de beste helsegevinstene oppnås hvis du trener sent på dagen, nærmere bestemt mellom 18.00 og 12.00.

Deltakerne, som hovedsakelig var overvektige, hadde på seg utstyr som målte aktiviteten deres gjennom dagen. Og det viste seg at de som drev moderat til kraftig fysisk aktivitet og fikk opp pulsen og var tungpustet mellom kl 18 og 12 hadde lavest risiko for å dø for tidlig og dø av hjerte- og karsykdommer:

"Vi skilte ikke mellom type aktivitet. Det kan være alt fra rask gange til å gå i trapper, men det kan også være løping, hardt fysisk arbeid eller til og med tung rengjøring," sier Matthew Ahmandi, forsker ved Charles Perkins Center ved University of Sydney, i en pressemelding.

Interessant nok indikerer studien også at selv korte intervaller på opptil tre minutter med moderat til kraftig aktivitet i løpet av denne tiden kan ha betydelige helsegevinster.

Folk som kan planlegge sin daglige fysiske aktivitet kan best motvirke noen av disse helserisikoene, påpeker en annen forsker, Angelo Sabag:

"Men denne studien antyder at personer som kan planlegge sin daglige fysiske aktivitet er best i stand til å motvirke noen av disse helserisikoene."

Så neste gang du vurderer å hoppe over den kveldstreningen til fordel for en tidlig morgenøkt, kan det være verdt å tenke to ganger. Kveldstimene dine kan vise seg å være den mest optimale tiden for ikke bare å øke din fysiske ytelse, men også forlenge livet ditt.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.