Visste du dette? Slik senker du kolesterolet ditt

04/05/2024 05:00

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Les videre for å lære mer om hvordan du kan senke kolesterolet ditt.

Ikke alt fett er likt, i hvert fall ikke når det gjelder helsen vår. Det kan derfor være veldig bra å være klar over hvilke fett du bør være oppmerksom på hvis du vil hjelpe kolesterolnivået i riktig retning.

Det skriver det tyske mediet HNA.

Martin Halle, medisinsk direktør ved det tekniske universitetet i München, understreker behovet for å skille mellom det gode og det dårlige fettet i vårt daglige kosthold.

Ifølge Halle er de gode fettene, som de i olivenolje og rapsolje, flytende ved romtemperatur og kan fremme elastikken i karets vegger, noe som bidrar til å holde blodstrømmen jevn og uhindret.

De dårlige fettene finnes oftest i smør og kokosnøttolje og er faste ved romtemperatur, noe som kan føre til avleiringer i karene og til slutt tilstopping av blodkarene.

Kolesterol, som er et naturlig forekommende stoff i hver celle, er viktig for oss:

"Vi kan ikke leve uten kolesterol," forklarer Halle.

Men til tross for sin essensielle funksjon, kan for mye av det føre til alvorlige helsekonsekvenser som hjerteinfarkt og slag.

Halle advarer mot fallgruvene i moderne livsstil, inkludert mangel på mosjon og et kosthold rikt på den usunne typen fett, som alle bidrar til høyt kolesterol.

Dermed kan det å omfavne et sunt kosthold og prøve daglig mosjon ikke bare forbedre vår generelle helse, men også redusere risikoen for livstruende sykdommer.

Denne tilnærmingen til forebygging og livsstilsendringer viser at det ofte er de små skrittene i hverdagen som kan føre til store helsegevinster.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.