Bli kvitt vepsene i hagen: Disse 4 staudene holder dem unna

15/05/2024 16:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Slik holder du enkelt og effektivt vepsene unna.

I kampen mot sommerens små ubudne gjester, de irriterende vepsene, er det et overraskende og helt naturlig våpen: Stauder. Ja, enkelte stauder kan faktisk bidra til å holde veps unna.

Dette skriver det tyske mediet BildderFrau.

Basilikum

Kjent for sin intense duft, er basilikum ikke bare en flott ingrediens på kjøkkenet, den har også en avskrekkende effekt på veps. Det er den sterke duften som forvirrer vepsene og holder dem borte fra hagen din.

Foto: Shutterstock

Sitronmelisse

Sitronmelisse er også bra for å skremme vekk vepsene. Denne planten, som er rik på eteriske oljer, er ikke bare en fryd for nesen med sin intense duft, den virker også avskrekkende mot veps.

Lavendel 

Planteeiere elsker duften av lavendel, men veps synes det er frastøtende. Med blomster som er på topp i sommermånedene, sørger lavendel for en vepsefri sone i hagen din.

Foto: Shutterstock

Fjellmynte

Sist men ikke minst er det fjellmynten, som også holder vepsene unna med sin intense duft. Denne solelskende planten blomstrer gjennom sommeren og foretrekker tørr, næringsfattig jord.

Så hvis du vil ha en vepsefri sommer, bør du vurdere å plante disse staudene i hagen din. Ikke bare tilbyr de skjønnhet og deilige dufter, de fungerer også som et naturlig forsvar mot vepsene.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.