Blir plastskjærebrettet ditt også gult? Slik får du dem hvite igjen på et blunk

24/06/2024 13:00

Emma

Hjem
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok
Du har sannsynligvis allerede de to ingrediensene du trenger på kjøkkenet ditt.

De aller fleste dansker eier minst ett plastskjærebrett, om ikke mer.

De er ikke bare nyttige på kjøkkenet når det gjelder skjærearbeid; De fungerer også utmerket som raske serveringsretter eller til andre formål.

En av de store fordelene med plast skjærebrett er deres stabilitet. De tåler både skålding og oppvaskmaskin uten risiko for skade, og prisen er også svært fordelaktig.

For eksempel kan man anskaffe sig et hos IKEA for bare 15 kroner.

Men det er også en bakside til mynten.

Hvis du bruker skjærebrett av plast, vet du at de ofte raskt blir misfarget og skjemmende. Derfor velger mange å bare kaste dem og kjøpe nye.

Men det trenger du faktisk ikke. Det er en enkel metode for å få dem rene igjen, og det krever bare to ingredienser: sitron og eddik.

På TikTok-profilen Andrealifehack, som har over 7,9 millioner følgere, har han nå delt en video som tar opp kampen mot misfargede skjærebrett.

I videoen ser man Andre på en annen video der dette hacket blir testet mens han selv observerer. Så bestemmer han seg for å teste det nye mirakeltrikset selv.

Først heller han eddik på brettene, gnir dem deretter med sitronen og lar den sitte en stund.

Mens han venter, prøver Andre et nytt triks med en visp og et "fingertriks" der det krever stor kontroll over fingrene dine for å kunne fullføre utfordringen, i det minste er det så underholdt du er.

Etter en stund skyller Andre skjærebrettet uten særlig wow-effekt. Det er først når han forsiktig skraper av "misfargingen" med en kniv at resultatet av eddik og sitron vises, fordi det fungerer!

På slutten av videoen kan du se en ekstremt glad og fornøyd Andre sitte med sine to rene, hvite skjærebrett.

Se videoen nedenfor:

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.