Bruk tennisballer og 3 andre triks for å holde håndklærne myke og deilige

10/05/2024 09:00

Emma

Hjem
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Aaah, følelsen av et rent og helt mykt håndkle når du kommer ut av dusjen...

Du kan sikkert også huske følelsen av et fint, mykt håndkle mot huden din. Den typen ting du bare vil pakke deg inn i.

Dessverre har dine egne håndklær sannsynligvis blitt harde og stive over tid, noe som gjør at det føles mer som sandpapir mot huden din når du trenger å tørke hendene eller kroppen etter et bad, og du kan være nesten flau over å la gjestene bruke dem når de besøker.

Heldigvis har dette råd, skriver Express, og du trenger ikke å investere i syntetisk tøymykner for å oppnå et mykt resultat. Faktisk tvert imot.

Kategorisjef for klesvask hos Whirlpool, Vivien Fodor, deler sine beste fremgangsmåter for å sikre at du kan pakke deg inn i luksus hver gang du forlater dusjen.

1. Dropp tøymykneren

Hvis du vil holde håndklærne myke, kan det ifølge Vivien Fodor være på tide å droppe tøymykneren.

– Mens tøymyknere kan bidra til å gjøre de fleste klær myke, kan den superabsorberende bomullen som brukes i håndklær ha motsatt effekt. Tøymyknere kan etterlate et belegg på håndklær som reduserer absorberingsevnen og gjør dem mindre myke over tid, sier eksperten.

I stedet anbefaler hun: "Bruk naturlige alternativer som hvit eddik eller natron. Tilsett omtrent en halv kopp i vasken med en blanding av vann og hvit eddik. Det vil være tilstrekkelig for en full maskin med håndklær, og det vil ikke etterlate noen duftplage, forsikrer hun.

Denne løsningen er også mye billigere, siden hvit eddik ikke koster mye i forhold til tøymykner.

2. Velg et skånsomt vaskeprogram

Du bør også velge en skånsom vask når du vasker håndklær.

– Det er like trygt og gunstig å velge lavere temperaturer rundt 30 eller 40 grader på håndklærne, sier eksperten.

3. Bruk tennisballer

Når du tørker håndklær, anbefaler Whirlpools ekspert at du legger tennisballer eller tørkeballer direkte i trommelen. Dette vil bidra til å lufte fibrene i håndklærne for et mykere resultat.

4. Tørking

Du bør også sørge for at du tørker håndklærne grundig.

"Unngå høye temperaturinnstillinger, som kan skade fibrene og få dem til å føles grove," advarer eksperten, og legger til: "Hvis du lufttørker håndklærne, gi dem en sving på enden av tørketrommelen ved lav temperatur uansett. Det vil holde dem myke og luftige."

Samtidig bør du imidlertid også unngå over tørking, da det kan resultere i stive og sprø håndklær som ingen vil tørke seg i.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.