De fleste ignorerer det: Hullet i håndtaket på skrutrekkeren din har en unik funksjon

02/06/2024 21:14

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Den har en helt spesiell funksjon.

I de fleste norske hjem finnes det verktøy for grunnleggende reparasjoner, og her er en god skrutrekker avgjørende.

Men mange er ikke klar over at skrutrekkeren deres kan ha en skjult funksjon som kan forenkle hverdagslige småreparasjoner.

Ofte blir et lite hull i håndtaket på skrutrekkeren oversett eller feilaktig brukt bare til å henge verktøyet. Dette hullet, som noen håndverkere setter høyt, er egentlig ment som et praktisk hjelpemiddel for å løsne vanskelige skruer.

Det er det Chip rapporterer, ifølge Dagens.se

Ved å sette inn en annen skrutrekker eller et langt, smalt verktøy i dette kryssformede hullet, kan du få et lengre håndtak, som gir mer kraft og gjør det lettere å løsne stramme skruer.

Når du står overfor en skrue som bare ikke kommer ut, kan denne teknikken være avgjørende. Den ekstra lengden på håndtaket reduserer kraften som trengs og reduserer risikoen for at skruen ryker under forsøket.

Det er viktig å velge skrutrekkere som har dette hullet, eller vurdere alternativer som modeller som er utstyrt med holder for nøkler.

Man bør imidlertid være forsiktig og ikke bruke for mye makt. Hvis en skrue ikke umiddelbart gir etter, kan den bli skadet nok til å ødelegge toppen.

I disse tilfellene kan det være fordelaktig å bruke penetrerende olje, som kan løsne skruen ved å myke opp området rundt den. Det er også lurt å vurdere om det er verdt å la skruen, bore et lite hull og starte på nytt, spesielt hvis skruen er nær ved å være i bunnen.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.