Derfor bør du aldri lagre egg i kjøleskapsdøren

09/07/2024 23:00

Emma

Hjem
Foto: Youtube
Det er en spesiell grunn til at du bør finne et annet sted for eggene.

Hvis du har for vane å plassere de nyinnkjøpte eggene dine i kjøleskapsdøren, vil du være lurt å tenke to ganger om det.

Det viser seg at det er en ganske dårlig måte å lagre eggene dine på.

Selv om kjøleskapsdøren ofte har en spesiell hylle som ser ut til å være designet for egg, er det faktisk et av de verste stedene å lagre dem.

Problemet ligger i de konstante temperatursvingningene som oppstår hver gang kjøleskapet åpnes og lukkes. Disse svingningene kan påvirke kvaliteten på eggene negativt og føre til at de blir dårlige raskere.

Hvor egg skal plasseres

For å sikre optimal lagring og forlenge eggets holdbarhet, bør de plasseres i midten eller baksiden av kjøleskapet, der temperaturen er mest stabil.

Det er til og med en god idé å la eggene ligge i den originale pappeske. Pappesken beskytter eggene mot støt og bidrar til å holde temperaturen jevn.

Kan egg stå utenfor kjøleskapet?

Et annet spørsmål som ofte dukker opp er om egg i det hele tatt bør oppbevares i kjøleskap.

Svaret er ja. Hvis du ikke klarer å lagre eggene dine i kjøleskapet, kan skadelige bakterier trives og potensielt forårsake matforgiftning.

For å sikre best mulig holdbarhet og sikkerhet for eggene dine, bør du plassere dem i midten eller baksiden av kjøleskapet i originalemballasjen og alltid oppbevare dem i kjøleskap.

Ved å følge disse tipsene, vil du sørge for at eggene dine holder seg friske så lenge som mulig.

I videoen nedenfor får du mer informasjon om hvorfor det er uklokt å sette de nykjøpte eggene dine i kjøleskapsdøren.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.