Det er ekstra arbeid for et dårligere resultat: Ikke gjør dette med oppvasken

22/06/2024 11:00

Emma

Hjem
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er mange som gjør dobbeltarbeid med denne metoden.

Hvis du er heldig nok til å ha en oppvaskmaskin, bør du takke universet daglig for de mange timene du sparer ved å stå og vaske opp for hånd.

Når det er sagt, er det selvfølgelig en god idé å bare ta den verste skitten på panner/gryter/servise før du kaster den i maskinen - det er tross alt slik du sørger for at alt er så rent som mulig.

Eller hva?

Mange av oss, meg selv inkludert, gjør oss selv en bjørnetjeneste ved først å tilbringe tid ved vasken med en oppvaskbørste før vi kaster ting i maskinen.

For det er ikke bare duplisering av arbeid - det kan faktisk bety at resultatet av maskinens arbeid er verre.

Dette forklares av Ashley Iredale, som er apparatekspert hos CHOICE.

Fjern kun de store rester

Faktisk bør vi bare fjerne de store matrestene og bare skylle tingene før du legger dem i maskinen.

Noen oppvaskmaskiner er utstyrt med sensorer som oppdager mengden smuss på innholdet, og deretter reguleres grundigheten i vasken tilsvarende.

Hvis du forvasker oppvasken, vil maskinen registrere at innholdet er mindre skittent enn det faktisk kan være - og dette fører til at maskinen sparer energi med en mindre grundig rengjøring som resultat.

Så ved å ikke forvaske, kan du drepe to fugler med en stein.

Man kan både spare tid og anstrengelse og stadig få rene tallerkener og bestikk.

Det viktige unntaket

Nå er det ingen regler uten unntak, og det er også noe du må være oppmerksom på i dette tilfellet, forklarer Ashley Iredale.

For hvis du har noen retter som har sittet litt for lenge, slik at skitten har tørket opp, eller at noe kan ha brent seg fast, er det ikke nok å bare skylle den raskt og deretter kaste den i maskinen.

I stedet anbefales det å myke opp ting og deretter skylle av de verste restene før du legger ting i maskinen.

Så neste gang du står overfor en gigantisk haug med oppvask, trenger du ikke lenger å bekymre deg for forvasken - faktisk kan du kaste deg på sofaen med en god film med god samvittighet og vite at du har gjort hjemmehygiene en tjeneste.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.