Det er viktigere enn du tror: Har du noen gang renset dette hullet i kjøleskapet?

09/06/2024 07:00

Emma

Hjem
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et ganske viktig ekstraelement kom nettopp på rengjørings listen!

Hvor ofte rengjør du?

Svaret vil variere, og du kan være en av dem som gjør en overfladisk rengjøring hver eneste dag.

Men du kommer ikke bevisst til bunns i de store rengjøringsoppgavene. Du kan gjøre disse når du har tid til å demontere hetten og gi filteret en grundig rengjøring.

Men det er et sted i hjemmet du kanskje aldri har rengjort - fordi mange mennesker ikke engang vet at det eksisterer.

Dette er imidlertid en stor feil, fordi det er en liten detalj som kan forurense maten din.

Det lille hullet

Det aktuelle stedet er dreneringshullet i bunnen av kjøleskapet. Dette lille området er viktig for å opprettholde god hygiene i kjøleskapet, hvor store mengder mat vanligvis oppbevares.

Ifølge Lasemainedecastres er dette lille og ofte oversette stedet ment å drenere vann ut av kjøleskapet, og det kan raskt bli et arnested for bakterier og mugg.

Enhver fuktig overflate i kjøleskapet, enten det er stillestående vann eller sølt mat, er en grobunn for de ubehagelige "gjestene", og hver gang du åpner eller lukker kjøleskapsdøren, kan ubehaget virvles rundt blant maten din.

Hvis dreneringshullet også blir tilstoppet, kan ikke vann unnslippe, noe som skaper et gunstig miljø for vekst av bakterier og mugg. Derfor er det viktig å sikre renslighet og riktig funksjon av hullet nå og da.

Det anbefales også å regelmessig sjekke området bak kjøleskapet, da drenert vann kan samle seg der. Det er enda et oversett sted som kan fremme spredning av mugg og bakterier.

Slik gjør du det

Først av alt, slå av kjøleskapet og koble det fra. Dette sikrer både din egen sikkerhet og sikkerheten til apparatet. Fjern deretter all mat og hyller for å få bedre tilgang til avløpshullet.

Når det er gjort, finn det beryktede hullet. Det varierer fra kjøleskapsmodell til kjøleskapsmodell hvor den sitter, men et godt sted å starte er å se på bakveggen i kjøleskapet rundt den nederste hyllen (se bildet øverst i artikkelen).

Deretter lager du en løsning av varmt vann og hvit eddik (omtrent en 50/50 blanding, red.) i en bolle. Bruk deretter forsiktig en børste eller bomullspinne for å rengjøre hullet med løsningen til den er helt ren. Skyll deretter hullet med rent vann for å fjerne eventuelle løsningsrester og rusk.

Til slutt, tørk hullet med en ren, tørr klut for å fjerne gjenværende fuktighet.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.