Det ultimate trikset for å fjerne kalk på badet med kun én ingrediens

07/05/2024 14:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det ultimate trikset for å fjerne kalk fra bad med kun én ingrediens.

Badet er nok det rommet vi må være mest oppmerksomme på når det kommer til rengjøring. Det er flere årsaker til dette, men det handler i hovedsak om at kalkavleiringer lett dukker opp overalt og krever effektiv rengjøring.

Kalken vises på kraner, dusjer, vegger, gulv og stort sett alle områder på badet som kommer i kontakt med vann. Siden dette er sedimentære mineraler er det ikke mulig å bruke vanlig såpe for å fjerne disse kalkflekkene.

Men med disse rensetriksene kan du fjerne det uten å måtte skrubbe i timevis og uten å skade overflatene på badet, slik at det blir skinnende rent.

Hva er den beste måten å fjerne kalk fra badet?

Et av de beste hjemmelagde triksene for å fjerne kalk fra badet er å lage en blanding av klar eddik og natron. Forholdet avhenger av om du vil ha en myk pasta eller noe mer flytende. Tanken er at den påføres direkte på flekkene og får sitte i 20 til 30 minutter.

Hvis det er steder som vegger eller kraner, er pastaen lettere å påføre.

Hvordan fjerne kalk fra badet raskt og enkelt?

Hvis du ikke har klar eddik, eller ikke bare ønsker å fjerne kalk, men også vil etterlate en behagelig duft, så er sitron det beste alternativet. På grunn av syrenivået er den i stand til å løse opp selv de mest gjenstridige flekker, som også inkluderer kalk.

Påfør ganske enkelt sitronsaft direkte på limen og strø litt natron, la stå i 20 til 30 minutter og skrubb med en børste. Badet vil være fritt for skitt og vond lukt.

Hvordan rengjøre toalettet, fjerne kalk og de gule flekkene?

Når toalettet har samlet så mye kalk at det får en gul strek, må det brukes sterkere rensetriks. I tillegg til å helle en kopp eddik og natron ned i toalettet og la det virke i noen timer, bør du også bløtlegge en pimpstein i varmt vann.

Når den er myk, er det på tide å skrubbe toalettet forsiktig for å fjerne kalkflekkene helt. Det er veldig viktig at den har fått trekke først. Hvis det ikke gjør det, er det en risiko for at det ender opp med å gjøre mer skade enn nytte.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.