Du bør aldri vaske disse 4 tingene i vaskemaskinen

31/05/2024 21:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Noen ting skal ikke i vaskemaskinen.

Vi vet det alle – fristelsen til å kaste alt i vaskemaskinen er stor, men det er ikke alltid den beste løsningen. Faktisk er det flere typer klær som aldri bør se innsiden av en vaskemaskin.

Dette skriver det tyske mediet CHIP.

1. Klær med dyrehår

Når våren og høsten kommer, legger kjæledyrene våre igjen store mengder hår på klærne våre. Selv om det kan være fristende å kaste alt i vaskemaskinen, tenk deg om to ganger. 

Dyrehår kan samle seg i klumper og tette til maskinen. Bruk en lorulle først for å fjerne de verste hårene før vask.

2. Naturfibre og lær

Alpakka, kasjmir og silke er fantastiske materialer, men de er delikate. Disse tekstilene bør vaskes for hånd og så sjelden som mulig. Skinnklær, eller klær med skinndetaljer, bør aldri legges i vaskemaskinen. 

I stedet kan du lufte dem ute for å fjerne lukt. Hvis det virkelig er nødvendig å vaske dem, bør det gjøres skånsomt ved lave temperaturer.

3. Glemte nøkler og mynter

Vi har alle opplevd det – glemte nøkler eller mynter i lommen og oppdager det først når vaskemaskinen allerede er i gang. Disse små metallgjenstandene kan forårsake store skader på maskinen og i verste fall ødelegge den. Sørg derfor alltid for å sjekke lommene grundig før du vasker klærne.

4. Joggesko med pigger eller nagler

Joggesko i vaskemaskinen er et heftig omdiskutert tema. Mens noen produsenter mener det er greit å vaske vanlige joggesko på en skånsom syklus, gjelder ikke dette sko med nagler eller nagler. Fotballsko, golf- eller sportssko bør håndvaskes for å unngå skade på vaskemaskinens trommel.

Hvis du er i tvil om et klesplagg tåler maskinvask, sjekk alltid etiketten først.

Ved å unngå disse vanlige feilene kan du forlenge levetiden til både klærne og maskinen din. Din garderobe vil takke deg!