Du bruker ikke S-mønsteret og 6 andre rengjøringsfeil som ødelegger det harde arbeidet ditt

10/07/2024 09:00

Emma

Hjem
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Er det noen av tingene du pleier å gjøre?

Kanskje du vet at det er sant om deg selv, eller kanskje noen nær deg har påpekt det på en mindre vennlig måte, men de aller fleste av oss har en dårlig rengjøringsvane eller to, eller kanskje ti.

Derfor er denne artikkelen så viktig, fordi vi så ofte snakker om å skape gode rengjøringsvaner, men vi følger ikke alltid opp.

Vel, i dag er dagen da vi tar alle de støvete, dårlige rengjøringsvanene ut av skapet og setter i gang med å gjøre rengjøringsrutinene våre bedre og mer effektive!

Du leser ikke instruksjonene

Det er mange regler og forskrifter som selskaper må overholde når de slipper et rengjøringsprodukt. I tillegg vil de sørge for at når du mottar den, bruker du den slik de hadde tenkt.

Maskiner og rengjøringsprodukter har blitt testet for visse bruksområder, og selskaper sørger for at du vet det, slik at de ikke er ansvarlige hvis du bruker produktet feil og ødelegger noe.

Hvis du har fått et nytt rengjøringsmiddel eller noe du er litt ukjent med, er det verdt å snu pakken og lese instruksjonene nøye. Det er alltid best å forstå hvor og hvordan du bruker det, slik at du ikke risikerer å ødelegge overflater, klær eller stoffer.

Å gjøre dette vil også gi deg bedre rengjøringsresultater, da du vil ende opp med å bruke produktet riktig og få renere ting!

Du bruker for mye

Du tror kanskje det er en god idé å bruke mer vaskemiddel, spesielt hvis det er en super skitten overflate eller hvis du har veldig skitne klær, men det er ikke alltid tilfelle.

Faktisk vil bruk av for mye vaskemiddel eller såpe ofte gi deg en mye lengre rengjøringsprosess, da du nå ikke bare må rense av smuss eller skitt, men du må også vaske ut den klissete og skummende såpen.

Så når du rengjør noe, enten det er klesvask eller rengjøring av gulv eller overflater, må du alltid huske å bruke så lite som mulig mens du fortsatt får jobben gjort.

Du bruker skitne redskaper

Du kan ikke rengjøre en overflate med noe som er skittent. Ikke bare vil det få overflaten til å se fysisk skitten ut, men du vil faktisk ta smuss fra rengjøringsverktøyet og spre det overalt ellers.

For eksempel, hvis du bruker en skitten mopp på et gulv, vil du aldri få et rent gulv. I stedet vil du deponere bakterier overalt.

Det du trenger å gjøre her er å sørge for at verktøy, mopper, kluter og andre ting er rene og klare til bruk. Start alltid med rene redskaper, og da er du allerede halvveis til et rent rom!

Du glemmer "tørr støvtørking"

Når du tørker støv av en overflate, husk at støv er som en liten blanding av alle slags ting som stoff, hud, hår og smuss. Så bruk alltid en tørr klut eller støvsuger for disse overflatene. Hvis støvet blir vått, blir det til en stripet pasta som er vanskelig å rydde opp.

En feil mange gjør er å spraye rengjøringsmiddel på en støvete overflate før du fjerner alt støvet. Husk å tørke støv først og deretter rengjøre.

Du utsetter det

Hvis det er en rengjøringsoppgave du trenger å gjøre, er det veldig viktig at du gjør det nå i stedet for senere.

Finn en måte å planlegge det på i løpet av dagen, og hold deg deretter til denne forpliktelsen. Dette er den beste måten å sikre at ting faktisk skjer.

Det er som arbeid. Hvis du har et møte, eller hvis du har noe viktig å gjøre eller en tidsfrist, kan du legge den tingen inn i timeplanen din. Det er det samme med rengjøring.

Hvis du behandler rengjøring med samme mengde respekt som du ville behandlet andre oppgaver, for eksempel arbeidsrelaterte eller andre familie- eller venneforpliktelser, vil du oppdage at du blir mer ren.

Du er for utålmodig

"Forbehandling" er en ting du bør få under huden i forhold til riktig rengjøring.

Ofte gjør folk feilen ved å sprøyte et produkt på en overflate og deretter tørke det av sekunder senere.

Tålmodighet er nøkkelen her, spesielt hvis du bruker et desinfeksjonsmiddel eller avfettingsmiddel. Spred produktet og la det trenge inn og desinfisere før du tørker det av.

Du bruker ikke S-mønsteret

Med mindre du polerer et kjøretøy, bør du bli vant til å tørke i sirkulære bevegelser. Hvis du bruker S-mønsteret i stedet, vil du oppdage at du får renere overflater og mye bedre resultater.

Start på den ene siden av overflaten, før kluten / støvsugeren / hva du bruker over til den andre siden og deretter tilbake, og pass på at du aldri tørker over den samme delen to ganger.

På den måten legger du aldri smuss på overflaten, og sluttresultatet er en frisk og ren overflate.

Kilde: CleanMySpace

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.