Du gjør sannsynligvis feilen også: Brygg aldri kaffen din ved denne temperaturen

15/05/2024 13:00

Emma

Hjem
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Du kan ødelegge kaffen din selv før du begynner å brygge den!

For mange er kaffe et nødvendig kick for å komme i gang om morgenen. For noen er det noe demoner har skapt for å straffe smaksløkene våre.

Og så er det de mange som virkelig liker en god kopp kaffe, og kanskje til og med bruker tid og krefter på å finne ut nøyaktig hvordan de skal få en best mulig kopp.

Det skriver Colombia Coffee Roasters.

Det er mange ting som påvirker det endelige resultatet av en kopp kaffe. For det første er det forskjell på om du lager filterkaffe, franskpress, pulverkaffe, hell over eller noe helt femte. Så er det spørsmålet om hvilken kaffe du i det hele tatt vil lage. En espresso, en americano, en vanlig filterkaffe, en lang svart, listen er lang.

Men felles for dem alle er at vann må brukes, og her er det altfor mange nordmenn som ødelegger den siste kaffekoppen allerede før bryggingen i det hele tatt har startet.

Den perfekte temperaturen

For å forstå betydningen av vanntemperatur, må vi først forstå hva temperaturen gjør i kaffe. Ja, det gjør en fin varm drikke å nyte i kaldt vær, men det gjør mye mer enn det.

Vanntemperaturen skaper en kjemisk reaksjon som bryter ned ulike løselige stoffer i kaffen gjennom hele bryggeprosessen. Temperaturen gjør det også mulig å trekke ut mengder av forbindelser som organiske syrer når vann og kaffe møtes.

Ideelt sett bør vanntemperaturen være mellom 90,5 - 96,1 grader Celsius. Det er allment forstått at for kaldt vann vil skape en smakløs og underekstrahert kaffe, mens for varmt vann også vil føre til tap av kvalitet i kaffen.

Men når du brygger kaffe, husk at vannet begynner å avkjøles så snart det forlater kannen og suger kaffen.

Et godt tips er å starte med en litt høyere bryggetemperatur (96º) for å kompensere for et temperaturtap under bryggeprosessen.

Heldigvis er det mange kaffemaskiner som har satt vanntemperaturen til å være i det ideelle området, men det kan være lurt å gjøre en test med maskinen din for å være sikker.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.