Dyrker du tomater eller agurker i drivhus? Dette må du gjøre før juni

29/05/2024 12:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mai er nesten over og for å få den beste høsten er det noen ting du må gjøre nå.

Mai måned går mot slutten og du er sannsynligvis allerede godt i gang med å forberede hagen din. Forberedelsene du gjør nå kan være til nytte for plantene dine og "bære frukt" senere på året når høstsesongen kommer.

For eiere av drivhus, uavhengig av ambisjonsnivå, er mai en særdeles utmerket tid. Klimaet i drivhuset er ideelt og forholdene er gode for at plantene skal trives.

Det er imidlertid fortsatt noen viktige oppgaver som må ivaretas før mai måned renner ut.

Det er derfor avgjørende å sørge for at plantene har det så godt som mulig. Det skriver IDenyt

Tomater:

Drivhuset ditt inneholder sannsynligvis mange forhåndskultiverte propagula som skal plantes i bakken.

Har du sådd tomater selv, er det lurt å tilbringe tid i drivhuset hver dag. Du må sørge for at de får nok lys til å kunne vokse seg store og friske.

Tomater tåler ikke kulde:

Har du erfaring med å dyrke tomater, vet du sikkert at det er viktig at plantene ikke blir for kalde. Temperaturen bør derfor helst ikke falle under 8 grader. Blir det kaldere kan du enten dekke dem med fiberduk eller ta dem med inn i huset over natten.

Tomatplanter kan vanligvis plantes ut i drivhuset i midten av mai – det er imidlertid viktig at jorda er rundt 15 grader.

Såing av agurker:

Hvis du ikke har sådd agurker ennå, er det nesten siste samtale. Agurker krever en jordtemperatur som ideelt sett bør være på den gode siden av 18 grader. Denne temperaturen oppstår vanligvis i begynnelsen av juni i et vanlig drivhus.

Ta agurkene ut av drivhuset om morgenen:

Når agurkplanten har fått de første ordentlige bladene, er det lurt å ta dem og tomatene ut av drivhuset om morgenen. De må imidlertid tas inn igjen om kvelden.

Dette gjelder også andre drivhusplanter som auberginer og meloner.

Hvis du ønsker å få en fantastisk høst senere, er det ved å gjøre disse små tingene. De er utrolig viktige for plantenes helse og hvordan de takler det.