Ekspert advarer: Disse farlige TikTok-rengjøringshackene bør unngås

01/06/2024 16:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Renholdsekspert Joyce French fra HomeHow fraråder visse populære rengjøringshack funnet på sosiale medier, som kan være farlige og skadelige for hjemmet og helsen.

Sosiale medieplattformer som TikTok er fulle av rengjøringstips og -triks som lover raske og enkle måter å holde hjemmet ditt glitrende på.

Imidlertid er ikke alle disse metodene trygge eller effektive. Rengjøringsekspert Joyce French fra HomeHow har avvist noen av de mest populære TikTok-rengjøringstipsene.

Farlige avløpsrengjøringsmetoder

Et av de mest alarmerende tipsene er å bruke blekemiddel og oppvaskmiddel for å rense avløp.

Denne metoden bør absolutt unngås. Å helle blekemiddel i avløpet kan svekke rørene dine, og når det blandes med kjemikalier som allerede er tilstede i avløpet, kan det frigjøre giftig røyk.

Oppvasksåpe inneholder ofte ammoniakk, som, kombinert med blekemiddel, kan forårsake farlige reaksjoner som fører til luftveisproblemer eller brannskader.

"Bland aldri blekemiddel med oppvaskmiddel eller andre rengjøringsmidler," advarer French. "Gassene som slippes ut kan forårsake alvorlige helseproblemer."

Triks for tepperensing

En annen risikofylt metode som sirkulerer på nettet innebærer bruk av husholdningsprodukter som ikke er egnet for tepperensing. Dette inkluderer å drysse vaskemiddel, blande eddik med oppvaskmiddel eller bruke barberskum for å fjerne flekker.

Disse blandingene kan etterlate klissete rester som tiltrekker seg mer smuss, skade teppefibre eller forårsake misfarging.

"Disse DIY tepperensløsningene kan virke ufarlige, men kan ende opp med å forårsake mer skade enn nytte," forklarer French. "Du kan ende opp med å trenge dyr profesjonell rengjøring eller til og med bytte ut teppet ditt."

Misbruk av blekemiddel

En populær TikTok-trend anbefaler å bruke blekemiddel for å holde fugemasse skinnende og hvit. Men blekemiddel er et veldig sterkt kjemikalie som kan svekke og knekke fugemasse over tid. Det kan også misfarge fugemassen, og bekjempe formålet med å rense det.

"Bruk av blekemiddel på fugemasse kan føre til betydelig skade, som krever kostbare reparasjoner," sier French. "Det er best å bruke mildere, fugesikre rengjøringsmidler."

Feil oppbevaring av vaskemidler

Mange mennesker har tatt for vanen å overføre vaskemidler til krukker, glassbeholdere eller plastbokser av estetiske årsaker.

Denne praksisen kan være farlig, spesielt med klesvasker, som har sett en betydelig økning i forgiftningshendelser blant barn på grunn av deres fargerike utseende. Å oppbevare vaskemidler i originalemballasjen er tryggere og forhindrer utilsiktet inntak.

"Å overføre vaskemidler til forskjellige beholdere kan se pent ut, men det kompromitterer sikkerheten," advarer French. "Original emballasje er designet for å være barnesikret."

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.