Ekspert med advarsel: I løpet av disse 2 timene bør du aldri la vaskemaskinen stå på

11/05/2024 08:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan bli en kostbar feil.

Mange innbyggere står overfor en pågående krise med høye levekostnader. Eksperter har derfor pekt på bestemte tider på døgnet når det lønner seg å la være å bruke store husholdningsapparater som vaskemaskin og tørketrommel for å spare kostnadene.

Ifølge en artikkel fra Dublinlive er fokus på daglig økonomisk planlegging fortsatt essensielt i 2024, selv om prisøkninger har vist tegn til å flate ut sammenlignet med fjoråret.

"En enkel og umiddelbart effektiv metode for å kutte månedlige utgifter er å være oppmerksom på når vi bruker våre store elektriske apparater," sier en energiekspert.

En rapport fra Irish Mirror og data fra Selectra viser at gjennomsnittlig strømregning for et irsk hjem med 24-timers måler var 20.329 NOK i januar 2024, noe som tilsvarer en gjennomsnittlig månedlig strømregning på 1.693 NOK.

Electric Ireland har introdusert tre tidsluker for strømbruk for sine kunder: topptid mellom 17.00 og 19.00, dagtid fra 8.00 til 17.00 og igjen fra 19.00 til 23.00, og nattetid fra 23.00 til 20.00. Det anbefales å unngå bruk av store apparater som vaskemaskiner i høysesongen mellom 17.00 og 19.00 når strømprisene er høyest.

"Strøm er billigst om natten fra 23.00 til 08.00. Et godt tips er å starte vaskemaskinen rett før sengetid, gjerne rundt 23.00," anbefaler energirådgiveren.

Ifølge Strøm.no er de dyreste tidspunktene i Norge fra kl. 07-10 på morgenen, og fra 17-20 på kvelden. Strømmen er derimot billigst på natta fra kl. 02-05.

Mange vaskemaskiner er utstyrt med timerfunksjon slik at de kan stilles inn til å gå om natten uten å forstyrre søvnen til husholdningen eller naboene.

Ved å justere brukstidene for elektriske apparater kan du oppleve en reduksjon i den månedlige strømregningen. Dette enkle rådet kan ikke bare bidra til å spare penger, men også fremme en mer bærekraftig forvaltning av ressursene i hjemmet.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.