Er du den glemsomme typen? Da er disse 11 potteplantene noe for deg

05/05/2024 12:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Her er 11 potteplanter som er ideelle for den glemsomme planteeieren.

De fleste er fornøyde med potteplanter, da de kan tilføre ethvert interiør en ro og estetikk, som mange synes er hyggelig. Det kan imidlertid være et problem for noen å huske å vanne disse plantene når hverdagen ruller på. Men frykt ikke, her er 11 potteplanter som krever minimalt med stell.  

Dette er skrevet av Homes & Gardens.

 1. Kentiapalme

Kentiapalmen er en ekte kjempe som kan nå tre meter i høyden. Men det er ikke bare imponerende, det er også lett å ta vare på. Det eneste det krever er litt lett og sporadisk vanning.

 1. Pengetre

Pengetreet er kjent for å bringe velstand og skiller seg ikke bare ut med sin tykke, treaktige stamme og ovale blader, det krever også minimal pleie.

 1. Svigemors tunge

Med sin evne til å overleve med minimalt med vann og stell, er denne planten ideell for de som ofte glemmer å vanne. 

 1. Edderkoppplante 

Denne planten er perfekt for nybegynnere og kjent for sine luftrensende egenskaper. Den elsker indirekte lys og trenger regelmessig vanning uten å bli overvannet.

 1. Fredslilje 

En sjarmerende plante med skinnende grønne blader og spredte hvite blomster som trives med lite lys og sporadisk vanning. Den gir tydelig signal når den er tørst ved å henge med bladene.

 1. Gullranke

Gullranke er en ekte overlevende som kan vokse i nesten alle lysforhold. 

 1. Bajonettplante

De lange, sylindriske bladene gir et snev av modernitet til ethvert skrivebord. Denne stilige planten krever kun sporadisk vanning og trives i lite lys.

 1. Aloe vera 

Den foretrekker lys og varme, men tåler lange perioder uten vann.

 1. Monstera

Denne planten er en fryd for øyet med sine store blader. Den klarer seg godt i skyggen og krever kun sporadisk vanning. 

 1. Elefantfot 

Denne planten, som ser litt ut som en grønn fontene, elsker direkte sollys og krever minimalt med vann, noe som gjør den til et flott alternativ på solrike steder.

 1. Julekaktus 

Julekaktusen er en vakker plante med sine rosa blomster. Den foretrekker indirekte lett og moderat vanning. 

Med disse (nesten) vedlikeholdsfrie plantene kan selv den travleste nyte et hjem fullt av liv og farger!

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.