Få riktig arbeidsstilling: Så høyt bør kjøkkenbordet ditt være

16/06/2024 12:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Her er en guide til å velge riktig høyde for din bordplate.

Planlegger du å pusse opp kjøkkenet ditt eller kanskje til og med erstatte det fullstendig?

Uansett hva du velger, er det en rekke viktige beslutninger foran deg. Hvilken stil foretrekker du? Hva bør drømmekjøkkenet ditt inneholde? Skal bordplaten være av tre, laminat eller stein?

Mange bruker mye tid på kjøkkenet, og med den økende populariteten til 'kjøkken-familierom' der familier samles, blir høyden på kjøkkenbordet spesielt avgjørende for å unngå smerter i armer, skuldre, rygg og nakke.

Men hva er den ideelle høyden på en benkeplate på kjøkkenet?

Ergonomi og komfortable arbeidsstillinger ved matlaging blitt mer prioritert, noe som understreker viktigheten av riktig bordhøyde på kjøkkenet. Det skriver Idenyt

Men det kan være vanskelig å bestemme hvilken høyde som er den rette å gå for.

Her er tre enkle retningslinjer som kan veilede deg i å velge riktig høyde for kjøkkenbordet ditt.

  1. Det avhenger av brukeren

På et standard kjøkken er kjøkkenbenken ofte mellom 85-95 cm. Det avhenger imidlertid av brukeren. Ønsker du å være bred og kunne tilpasse kjøkkenet til alle, vil en høyde på 90-95 cm være optimalt.

  1. Måletriks: Mål avstanden fra albuen til kjøkkenbordet

Et nyttig tips for å bestemme den ideelle høyden på kjøkkenbordet ditt er å måle avstanden mellom albuen og bordplaten.

Slik gjør du det:

  • Plasser deg foran bordet og bøy armene i en rett vinkel på 90 grader ned mot bordet.

  • Mål deretter avstanden fra albuen til overflaten av bordet.

  • Denne avstanden bør være mellom 10 og 15 cm for å sikre en ergonomisk riktig og komfortabel arbeidsstilling ved matlaging.

  1. Velg heller for høyt enn for lavt

Hvis det ikke er mulig å få en benkeplate på kjøkkenet som akkurat matcher høyden din, bør du som hovedregel velge en som er litt for høy fremfor en som er for lav.

Skulle du finne deg selv i arbeid ved et kjøkkenbord som er for lavt, kan det være lurt å forbedre arbeidsstillingen ved for eksempel å legge et tykt skjærebrett eller lignende under redskapene du bruker for å få dem opp i riktig høyde .

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.