Flott måte å fjerne mugg fra silikonfuger - gjør det umulig for det å vokse ut igjen

19/05/2024 08:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Mugg i silikonfugene er noe av det vanskeligste å rengjøre – spesielt hvis det har sittet i måneder eller år. Heldigvis har eksperter delt et felles produkt som gjør det «umulig» for mugg å komme tilbake.

Det er forståelig at mange kanskje tror at silikonforsegling hindrer mugg i å vokse på grunn av dens vanntette egenskaper. Men over tid kan fugene løsne fra overflaten og la vann samle seg bak dem.

Muggsopp trives i varme og fuktige omgivelser, og siden badet er et fuktig sted på grunn av aktivitetene som foregår, kan muggsporer lande på fuktige områder og vokse dersom overflatene ikke tørkes ned etter bruk.

Når det gjelder å fjerne mugg, er bruk av sterke kjemikalier "ikke alltid det beste alternativet," advarer eksperter ved Fantastic Services, ifølge Express. I stedet har de foreslått to av de "beste naturlige rengjøringsmidlene" for å fjerne mugg.

Bakepulver

Bakepulver «fungerer utmerket» som muggfjerner. Bland det med litt vann for å lage en tykk pasta. Smør pastaen på det utsatte området og la det sitte en stund. Bruk deretter en gammel tannbørste til å skrubbe av formen og skyll med vann.

Klar eddik

Hvit eddik er et allsidig rengjøringsmiddel og også en "fantastisk muggfjerner". Eksperter ved PlumbNation er enige og sier at det også er en "krusavskrekkende".

"Surheten gjør det umulig for mugg å vokse, og eddik kan rense opptil 82 prosent av muggarter," heter det.

Spray eddikløsningen på de berørte områdene og tørk overflaten med varmt vann etter en time. Tørk overflaten grundig med et håndkle for å forhindre gjenvekst av mugg.

Det er verdt å ha en flaske eddik på badet og bruke den til å spraye på overflater som er utsatt for mugg nå og da. Eddik sørger for at det aldri vil vokse mugg på de behandlede overflatene.

Hvis formen virker sta, kan du blande eddik med nok natron til å lage en tykk pasta og påføre den. Du må la det sitte over natten og deretter gjenta prosessen.

Det er også noen forebyggende tiltak man kan ta for å prøve å hindre vekst av mugg på fugene. Dette inkluderer å tørke ned overflater etter en dusj, da dette kan fjerne miljøet som mugg trenger for å trives og vokse.

Bad må også ventileres for å unngå muggvekst. Dette kan gjøres ved å åpne et vindu eller med en avtrekksvifte.