Genialt triks: Slik kan fyrstikker bidra til sunnere planter i hjemmet

24/05/2024 20:00

Sofie

Hjem
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Bare vent til du finner ut hva du kan få ut av dette geniale fyrstikktrikset.

Ofte tenker de fleste av oss sjelden på hva som faktisk skjuler seg i noen få vanlige fyrstikker, bortsett fra deres primære formål med å tenne et lys.

Men hvis du tar deg tid til å undersøke det nærmere, vil du oppdage at disse små fyrstikkene kan ha en overraskende verdi i en helt annen sammenheng.

Fyrstikkene inneholder hovedsakelig svovel, fosfor og magnesium, og disse kjemikaliene kan faktisk være til nytte for plantene i hjemmet ditt, og fungere som en naturlig kilde til gjødsel hvis de brukes riktig.

Slik gjør du det:

Legg en håndfull fyrstikker i en kanne med vann. Svovel, fosfor og magnesium vil gradvis slippes ut i vannet.

La det stå til vannet er mettet med disse næringsstoffene og får en litt rødlig farge. Nå har du din egen hjemmelagde plantegjødsel.

Når du vanner plantene dine med dette fyrstikkvannet, kan du forbedre deres vekst og helse betraktelig. De vil utvikle sterkere blader og et sunt rotsystem.

Dette trikset kan brukes både i hagen og innendørs med potteplantene dine.

Neste gang du tenner en fyrstikk kan du også nyte den ekstra fordelen du kan gi plantene dine ved å bruke fyrstikkene på en litt ukonvensjonell måte.

Nedenfor kan du se hvordan det bør gjøres:

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.