Glem alt om søppelbøtta: Derfor bør du plassere appelsinskallet rundt terrassen din

01/05/2024 23:00

Emma

Hjem
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Glem alt om søpla.

Selv om det virker åpenbart å ty til søpla, bør du tenke deg om to ganger før du vurderer å kaste ut appelsinskallet.

Selv om det kan virke for godt til å være sant, kan skjellene faktisk brukes naturlig mot insekter. Så hvis du er lei av mygg og andre som plager deg på terrassen, så har du kommet til rett sted.

En studie publisert i 2001 i tidsskriftet 'Bioresource Technology' har vist at ekstrakt fra appelsinskall er et effektivt middel mot mygg, og fluer.

Du kan enten spre skjellene rundt på terrassen din, eller du kan bruke dem til å lage en spray som holder de små, irriterende dyrene i sjakk.

Det skriver House Digest.

I 2023 understreket forskning fra International Journal for Multidisciplinary Research at studien fra 2001 passer.

Hvorfor de små dyrene holder avstand

Årsaken til at mygg og andre små insekter holder seg borte fra appelsinskall - er at limonene i skallene forstyrrer luftveiene.

Timothy C. Winegard, en ekspert på mygg, forklarer at mygg er tiltrukket av karbondioksid og kroppsvarme:

"De kan lukte karbondioksidet og se varmesignaturen til målene sine," sier han. For å gjøre deg så attraktiv for mygg som mulig, bør du unngå alkohol og bruke lyse farger når du er ute.

Appelsinskall er biologisk nedbrytbart, noe som betyr at de naturlig vil brytes ned over tid. Dette er greit å være klar over hvis du vil prøve trikset, da effekten naturlig vil forsvinne når skjellene brytes ned.

Hvis du ikke liker synet av skjellene rundt terrassen, kan de selvfølgelig plukkes opp og fjernes.

I tillegg til å bruke appelsinskall, kan du også vurdere andre naturlige metoder for å avvise insekter. Å plante visse urter og blomster som sitrongress, ringblomster og rosmarin rundt terrassen din kan også være effektivt når det gjelder å holde insekter i sjakk.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.