Har du husket å slå dem av? Disse 10 tingene i hjemmet ditt bruker mest strøm

22/04/2024 05:00

Emma

Hjem
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er mye penger å spare ved å tenke på det!

Det er ikke noe nytt at strøm koster penger (dessverre), men det er stor forskjell på hvor dyrt det er å bruke de forskjellige maskinene våre.

Det er selvsagt forskjeller fra husholdning til husholdning og ikke minst fra land til land, men siden det innenfor EUs grenser er noen svært strenge regler for hva som i det hele tatt kan selges på det indre marked, er det likevel noen ting vi kan ta med oss når folk i utlandet forsker på dette.

Ifølge den portugisiske grenen av nettverksmediet Executive Digest har den spanske forbrukerorganisasjonen OCU gjort en studie der de ser på hvor mye strøm ulike elektriske apparater i hjemmet bruker.

Overraskende «vinner»

Ifølge studien er det, kanskje litt overraskende, en vannkoker som kan gi den største merkostnaden på strømregningen.

En vannkoker bruker vanligvis mellom 3 og 6 kWh timer daglig.

På andreplass er fjernsynet, som bruker mellom 0.35 kWh og 5 kWh, og på tredjeplass kommer en annen underholdningsenhet, nemlig datamaskinen, som bruker mellom 0.5 og 1.2 kWh per dag.

Det er ukjent om tallene på disse beregningene kun dekker den tiden apparatet er i bruk, eller også beredskapstid er inkludert.

Her er hele listen
  1. El-kjede, som bruker omtrent mellom 3 og 6 kWh daglig

  2. TV, mellom 0,35 og 5 kWh

  3. Datamaskin, mellom 0,6 og 1,2 kWh

  4. Vaskemaskin, mellom 0,5 og 0,9 kWh

  5. Oppvaskmaskin, mellom 0,6 og 0,7 kWh

  6. Vannkoker, mellom 0,5 og 0,7 kWh

  7. Fryser, mellom 0,7 og 0,8 kWh

  8. Elektriske ovner, mellom 1 og 1,4 kWh

  9. Elektriske komfyrer, mellom 1,5 og 3 KWh

  10. Støvsuger, cirka 0,5 kWh

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.